Görög joghurtot tényleg el kell fogyasztani felbontás után 12 órán belül?
Volt már ilyen kérdés pár 2018-ban, de csak két semleges válasz volt, és a felhasználót sem tudom megkérni, hogy emelje ki.
Tehát vettem egy doboz görög joghurtot, és a fenti szöveg van ráírva. Lehet tudni, hogy miért ilyen gyorsan, és mennyire kell komolyan venni? Kénytelen voltam 400 g-os kiszerelést venni, mert nem volt kisebb, sőt volt 1 kg-os is. Semmi kedvem ezt behabzsolni fél nap alatt.
#13 Nem hallani kell róla, rajta van a dobozán, meddig fogyasztható felbontás után. Nem mindennél írnak ilyen rövid időszakokat.
Meg tudnám enni az egészet, de nem kanalazgatni vettem, hanem müzlihez, mindenesetre ahogy írtam, az egyik fele már a mélyhűtőben van. A másikat is megettem végül 11 óraira...
14
Szerintem fölösleges fagyasztóba tenni...Úgy "jégkrém" vagy jégtömb lesz belőle.
16
Szó szerint is kell venni.Bizonyára nem véletlenül van ráírva.Valószínűleg a felbontás megtörténte után pontosan 720 perccel megposhad a termék.719-nél még ehető.De egy perc alatt olyan mikrobiális folyamatok mennek végbe a joghurtban,hogy az ehetetlenné;sőt mérgezővé válik.Ez nem játék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!