Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Görög joghurtot tényleg el...

Görög joghurtot tényleg el kell fogyasztani felbontás után 12 órán belül?

Figyelt kérdés

Volt már ilyen kérdés pár 2018-ban, de csak két semleges válasz volt, és a felhasználót sem tudom megkérni, hogy emelje ki.

Tehát vettem egy doboz görög joghurtot, és a fenti szöveg van ráírva. Lehet tudni, hogy miért ilyen gyorsan, és mennyire kell komolyan venni? Kénytelen voltam 400 g-os kiszerelést venni, mert nem volt kisebb, sőt volt 1 kg-os is. Semmi kedvem ezt behabzsolni fél nap alatt.

aug. 20. 07:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
54%
De 40 dkg joghurt az nem is olyan sok.Azt gond nélkül akár egyszerre is meg lehet enni ilyen könnyed élelemből.Azért nem pörköltről van szó...
aug. 20. 10:52
 12/21 anonim ***** válasza:
Ha hűtve van folyamatosan, akkor több napig is jó
aug. 20. 10:56
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Én erről még nem hallottam, pedig rendszeresn veszek ilyet. Egy hétig is simán elvan a hűtőben. Én is, a macskám is folyamatosan eszünk belőle, nem lett még semmi bajunk tőle. Az ízén se veszem észre, hogy más lenne.
aug. 20. 11:05
 14/21 A kérdező kommentje:

#13 Nem hallani kell róla, rajta van a dobozán, meddig fogyasztható felbontás után. Nem mindennél írnak ilyen rövid időszakokat.

Meg tudnám enni az egészet, de nem kanalazgatni vettem, hanem müzlihez, mindenesetre ahogy írtam, az egyik fele már a mélyhűtőben van. A másikat is megettem végül 11 óraira...

aug. 20. 11:12
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

14

Szerintem fölösleges fagyasztóba tenni...Úgy "jégkrém" vagy jégtömb lesz belőle.

aug. 20. 11:15
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Oké, akkor bocs, hogy válaszolni mertem, ha már mindent szó szerint veszel... Jó fagyasztgatást, ha már így eldöntötted a válaszok ellenére! Szívesen!
aug. 20. 11:17
 17/21 A kérdező kommentje:
#16 Nem tudom, ki vagy (hányas), de már a kérdés kiírása előtt a fagyasztóba tettem a felét, és őszintén szólva nem nyugtat meg, hogy amíg nincs rossz íze, edd meg nyugodtan. Általában be szoktam tartani az ilyen utasításokat, főleg friss termékek esetén, csak ilyen 12 órás határidővel nem találkoztam még. Egyébként megköszöntem, ha arra írtad volna, hogy szívesen...
aug. 20. 11:26
 18/21 anonim ***** válasza:
68%

16

Szó szerint is kell venni.Bizonyára nem véletlenül van ráírva.Valószínűleg a felbontás megtörténte után pontosan 720 perccel megposhad a termék.719-nél még ehető.De egy perc alatt olyan mikrobiális folyamatok mennek végbe a joghurtban,hogy az ehetetlenné;sőt mérgezővé válik.Ez nem játék!

aug. 20. 11:35
 19/21 anonim ***** válasza:
#18, nem erre írtam!
aug. 20. 11:38
 20/21 A kérdező kommentje:
#18 Nagyon vicces, nyilván nem így kell értelmezni, de szerintem nem lehet azt mondani, hogy tök mindegy, milyen marketingszöveg van ráírva. 1-2 napot még el tudok képzelni, de az ilyen egy heteket már túlzásnak tartom. Ennek ellenére minden választ hasznosnak tartok. Kap mindenki zöldet.
aug. 20. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!