Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Görög joghurtot tényleg el...

Görög joghurtot tényleg el kell fogyasztani felbontás után 12 órán belül?

Figyelt kérdés

Volt már ilyen kérdés pár 2018-ban, de csak két semleges válasz volt, és a felhasználót sem tudom megkérni, hogy emelje ki.

Tehát vettem egy doboz görög joghurtot, és a fenti szöveg van ráírva. Lehet tudni, hogy miért ilyen gyorsan, és mennyire kell komolyan venni? Kénytelen voltam 400 g-os kiszerelést venni, mert nem volt kisebb, sőt volt 1 kg-os is. Semmi kedvem ezt behabzsolni fél nap alatt.

aug. 20. 07:39
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
90%

Nem. Tiszta kanállal nyúlj bele mindig. Egy hétig is jó.

Azért van ráírvs mert 13 orat tutibiztos birja. De ez általában több na0

aug. 20. 07:52
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nagyon sokszor túl biztosítja magát a gyártó, mert nem akarja, hogy bepereljek valami gyomorrontás miatt. Ahogy írod van 1 kg-s kiszerelés is, az nem fogy el 1 nap alatt. Én addig eszem meg amíg jó az íze, akár egy hét is simán.
aug. 20. 08:01
 3/21 A kérdező kommentje:
De általában 3-4 napot írnak erre, csak ennél van 12 óra.
aug. 20. 08:09
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Hűtőben többet is kibír.2 napot biztos.Ha megbontom,akkor kb.annyi idő alatt fogyasztok el egy kilót.És semmi baja nem szokott lenni.
aug. 20. 08:12
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

3

Nem tudom milyen márkát vettél..Én általában ezt veszem.Itt viszont így írják:

"Tárolás: felbontás előtt és után: Hűtve, +1°C és +6°C közötti hőmérsékleten.Felbontás után 1-2 napon belül fogyassza el!"

[link]

aug. 20. 08:18
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy. A kilós vödröket én 5 napra szoktam beosztani, de tovább is kibírnák, pedig sosincs elég hideg a hűtőben (mert apámmal nem lehet megértetni, hogy nem neki van igaza).
aug. 20. 09:09
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvasgatni kell hanem megkostolni, hülyeség van ráírva. Ha megkostolod és romlott akkor sem lesz tőle bajod, csak nem eszed meg. Nem cián van benne, nem kell ennyire rettegni.
aug. 20. 09:23
 8/21 A kérdező kommentje:

OK, hogy nincs rossz íze pár nap után, de ha romlásnak indult, azt nem lehet azonnal érezni, és egy jó kis gyomorrontást akkor is össze lehet szedni.

Köszönöm az eddigi válaszokat. A felét beraktam a mélyhűtőbe, a másikat 1-2 nap alatt megeszem.

aug. 20. 09:37
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

8

Szerintem a tejnél,tejtermékeknél pont lehet érezni ha romlásnak indul.

aug. 20. 10:15
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Dehogyis kell, nem lesz semmi baja.
aug. 20. 10:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!