Vettem egy másfèl kilós ecetes uborkát. Az üvegen azt írja hogy felbontás után,5 napon belül el kell fogyasztani. Létezik hogy nem áll el többet, ha hűtőben van tartva?
Tapasztalataim alapján semmi baja. Megszagolod, megkóstolod, ha nem érzel változást egészségedre :)
Sokmindenre van ilyesmi írva. Sokszor ketchup mustár egyéb trutyik is csak pár hétig tárolhatóak a csomag szerint. Életemben nem fogyott el egy hónapon belül ilyesmi.
Ha nem puhul és nem sárgul meg, a leve is tiszta marad, akkor még egy hónap múlva is eheted.
A lényeg, hogy kézzel, vagy használt villával ne nyúlj bele.
Függ a hűtőtől és a tárolás módjától is. Az én személyes, egyéni tapasztalatom az, hogy a rosszabb hűtőkben amik csak 4°C-on hűtenek és alig van bennük belső keringető rendszer, azoknál durván 1-2 hét. Azonban a jobb, modernebb hűtők esetében, ahol a belső klíma tartósan 1-2°C és szabályozott a levegő keringése is, annál lehet akár két vagy három hónap is.
Azonban ha az ember látja, hogy az üveg levének tartalma zavarossá válik, és az uborka fölvesz egy kellemetlen, nem ecetes uborkára jellemző szúrós szagot, akkor minden esetben megromlásról beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!