A kifli vagy a zsemle a jobb?
Ezt így nem lehet rangsorolni. És kinek mi ízlik jobban, ez nem egy egzakt dolog.
A zsemle alapanyaga liszt, víz, élesztő, olaj, cukor és só. A kifli összetevői liszt, élesztő, víz, tej, cukor, só és vaj. A tej és a vaj egy lágyabb, kalácsosabb jelleget kölcsönöz az állagának, ízének.
Mindkettő felhasználása más. Azon túl, hogy valami mellé fogyasztjuk, lehet fő elem is. Pl. a zsemlét ketté lehet vágni, megvajazni, felvágottat, sajtot stb. tenni rá.
Kiflit meg kakaó, tejeskávé mellé lehet fogyasztani.
Persze egyik példa sem kizárólagos.
Hogy tömeggyártásban napjainkban mit lehet kapni, az más kérdés.
Sok boltban kapható olyan néven az alap kifli és zsemle, hogy tejes kifli, vizes zsemle.
Ezeken kívül mindegyikből sokfajta van.
A tejes kifli jobb, szerintem.
Nekem a zsemle.
De ha van nosztalgiakifli, akkor az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!