A kenyeret, a kiflit, vagy a zsemlét szeretitek a legjobban, és melyiket a legkevésbé?
Nekem tok mindegy melyik, csak jo minosegu, kovaszos termek legyen.
Elobb valasztanek egy friss klasszik kenyeret, mint egy tescos belul ures, vizes zsemlet.
Ezerszáznegyven esztendeje voltam kisgyermek. Akkori kedvencem a mákos kifli volt. Ez patkó alakban volt meghajlítva, és jó sok mák volt rászórva.
Első helyen állt nálam. Az óriáskifli is dobogós volt.
A kenyérrel az volt a baj, hogy olyan volt mint A Pál utcai fiúkban a rom. Eleve romnak építették. Nálunk meg a kenyeret eleve száraznak sütötték.
Amikor bejöttek a gebinek, és lett sok magánpékség, akkor már lehetett finom kenyeret kapni, ez a fajta kifli meg teljesen eltűnt.
Mi kell a kenyérhez? Kenyérliszt víz és só. Semmi egyéb.
A minap egy boltban vett kenyér csomagolásán elkezdtem számolni az összetevőket. 23-nál abbahagytam.
Ropogós héllyal, kicsit még melegen (de az nem olyan fontos) puha béllel kenyér a legjobb.
Vagy a tigris kifli, amire őrölt fekete borsot szórnak, ez melegen/kihűlve; mindenhogy nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!