Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért nincs kis kerek szeletel...

Miért nincs kis kerek szeletelt sajt zsömlébe, hamburgerre?

Figyelt kérdés
Kétlem, hogy technológiai, vagy gazdaságossági oka lenne. Talán hagyomány, hogy hamburgerbe szögletes sajtszeletet kell tenni?

2024. jún. 1. 11:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
70%
Szarvasi mozarella, sparos saját márkásakból is van kerek szeletelt.
2024. jún. 1. 17:14
 12/16 A kérdező kommentje:
Egyáltalán miért szögletes akkor a szeletelt sajtok többsége, amikor még a felvágottak között is elég sok kerek van? Nem beszélve arról, hogy még a szögletesek (a sajtok is) is jellemzően jóval nagyobbak, mint egy átlagos (szögletes) toastkenyér...
2024. jún. 1. 17:18
 13/16 anonim ***** válasza:
84%
A gyorsüzemi szögletes. Könnyebb gyártani, csomagolni, szállítani.
2024. jún. 1. 17:23
 14/16 anonim ***** válasza:
89%

"a szögletesek (a sajtok is) is jellemzően jóval nagyobbak, mint egy átlagos (szögletes) toastkenyér"

Igen, a toastkenyerek miatt szögletesek, mert külföldön inkább azok dívnak. És azokból van nagyobb is, ezért is lehet, hogy nagyobbak a sajtok is - meg azért is, mert jól néz ki, ha kilógnak a csücskei a zsömléből.

2024. jún. 1. 17:30
 15/16 anonim ***** válasza:
én úgy megjártam most egy szögletessel, csinált a Karaván ilyen lapkasajtot, hirdetik hogy Cheddar ízű, megvettem, akciósan adtam a 100 gramm 5 szeletért 500 ft.-ot, erre ugyanolyan jellegtelen ömlesztett sajt íze volt egy házi burgerben mintha teljesen nonameet raktam volna bele
2024. jún. 2. 22:33
 16/16 A kérdező kommentje:

#15 Az még akkor is csak fele annyit érne, ha valóban Cheddar ízű lenne...

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2024. jún. 3. 07:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!