Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Bermudának vagy melegszendvics...

Baka_Tofuboii kérdése:

Bermudának vagy melegszendvicsnek nevezik?

Figyelt kérdés
Párommal már egy ideje veszekszünk azon hogy a melegszendvics sütőben készült toast kenyér (tudjátok amit keresztbe vág, kettő háromszöggé) azt bermudának vagy melegszendvicsnek hívják. Mindig azt mondja nekem hogy "a bermuda csak egy hülye vidéki megnevezése"
2024. máj. 29. 18:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én sem hallottam soha, de simán lehet. Én rakott szendóként ismerem.
2024. máj. 30. 09:59
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Életemben nem hallottam még bermuda néven.

Nálunk “háromszög” vagy “nyomós” szendvics néven fut.

2024. máj. 30. 11:50
 13/17 anonim ***** válasza:
84%

Én csak azt pontoztam le aki szerint “ Az a melegszendvics amikor egy egész kenyeret lekensz krémmel” - mi a jó életért kennék meg egy egész kenyeret akármivel? Mifelénk kenyérszeletet szokás kenni.

2024. máj. 30. 11:52
 14/17 anonim ***** válasza:

No ès ittjön akkor a kakas-taréj szendvics ;)

Az egész kenyeret bevgdosod (nem át!)és megkenyegetsz minden oldalt megtöltöd ahogy szeretnéd és én szoktam sajtszósszal vagy tojásos löttyel leönteni sütőben megsütöd

Na de azsem egy simán lekent kenyér :D igy aztán mikor megsül olyan lesz mint a kakas taraja

2024. máj. 30. 13:56
 15/17 anonim ***** válasza:

Sosem halottam ezt a nevet. Összenyomósnak hívom ha kompaktba csinálom.

Sima melegszendvics, vagy retro melegszendvicsnek ha a retro sütőbe csinálom.

2024. máj. 31. 19:17
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk szinte mindenki ismeri a bermuda kifejezést is.

Háromszög szendvics, bermuda, melegszendvics, mindegyik megfelelő név rá.

Melegszendvicsnek pedig akármelyik szendvicset lehet hívni amit sütünk bármilyen formában.

De nekem még a pesti ismerőseim is ismerek bermudaként is. Szóval ahány ház annyi szokás.

2024. jún. 1. 13:23
 17/17 anonim ***** válasza:
Én se hallottam sose a bermuda kifejezést melegszenyóra. Nálunk melegszendvics vagy melegszenyó, bár nálunk a félbevágás se divat és nem is toastkenyérből készül legtöbbször.
2024. júl. 6. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!