Baka_Tofuboii kérdése:
Bermudának vagy melegszendvicsnek nevezik?
Figyelt kérdés
Párommal már egy ideje veszekszünk azon hogy a melegszendvics sütőben készült toast kenyér (tudjátok amit keresztbe vág, kettő háromszöggé) azt bermudának vagy melegszendvicsnek hívják. Mindig azt mondja nekem hogy "a bermuda csak egy hülye vidéki megnevezése"2024. máj. 29. 18:27
1/17 anonim válasza:
Sose hallottam úgy, hogy bermuda.
2/17 anonim válasza:
A bermuda legfeljebb valami családi vagy haveri poén lehet, minden normális helyen szendvicsnek nevezik
3/17 anonim válasza:
Melegszendvics, háromszögszendvics, bermuda szendvics, stb. Aminek akarjátok. Nem létezik külön, hivatalos megnevezése.
4/17 anonim válasza:
Szerintem is csak az alakj miatt s a Bermuda-háromszög ötvözete…:D ha a tartalmátol eltekintve bermudának nevez mondent amit megsüt s félbevág akkor azért(bermudaháromszög s háromszög alakú)visuont ha a tartalmát tekintve ugyanaz a recept akkor az alkotó joga elnevezni a művet…:D ha a párod egyedi szendvicset csinál s bermudának hívja akkor fogadd el
Ha akármi random szendvics akkor kapufa :D simán szendvics aztán ki ígyhívja ki úgy
5/17 anonim válasza:
Bermuda. Az a melegszendvics amikor egy egész kenyeret lekensz krémmel és ráolvasztod a sajtot. Egyébként hülyeség ez miatt lehülyézni valakit vagy lepontozni mert más szokásban nőtt fel. Ahány tájegység, annyi féle kifejezés bizonyos dolgokra.
6/17 anonim válasza:
Bermuda. Ezen a néven jött be még a 90-es évek első felében.
7/17 anonim válasza:
Vajdaságban a bermuda a 3/4-es nadrág… :D
8/17 anonim válasza:
Hallottam már a háromszög alakú melegszendvicset bermudának nevezni. Másmilyen melegszendvicsre viszont nem mondják.
9/17 anonim válasza:
Kilencvenes évek végén lehetett bermuda néven kapni.Akkor még formakenyér nem is nagyon volt valami húskrém volt benne és szórakozó helyeken árulták.
Nyilván az alakja miatt lett bermuda.
Mi csak simán melegszendvicsnek hívjuk.
10/17 anonim válasza:
Mi a picsáért kell lepontozni azt, akinek a térségben, ahol él, bermudának hívják? Ennyire beszűkült látókörűek vagytok, hogy mindenre rámondjátok hogy melegszendvics? A Bermuda azért bermuda, mert ha szétbontod, háromszög alakú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!