Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mostanában multikban vásárolt...

Mostanában multikban vásárolt parizernek teljesen mindegy milyen fajtájú savanykás íze lett miért? Más is van így érzi ezt a savanykás ízt?

Figyelt kérdés

2024. ápr. 1. 10:53
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Emlékszem 78-ban,5-éves volttam disznó vágás otthon és akkor már voltak boltban parizerek és mondtam apámnak csináljunk már parizert a malacból apám rám nézet fiam a malacnak nincs olyan alkatrésze amiből parizert tudok neked csinálni?

Néztem nagyot nem értettetem, most már bőven tudom miről beszélt!

2024. ápr. 2. 17:37
 12/17 anonim ***** válasza:

11-es: a disznó meg a malac nem ugyanaz.

Másrészt elvileg lehetne karajból párizsit készíteni (ahhoz ugyanis sovány színhús kell), de házilag elég nehéz a húspépet elöállítani, a normál daráló nem megfelelö.

Meg a magyar hagyományos disznóvágás során nem szoktak párizsit készíteni, részben a technikai oldal miatt, másrészt a karajt értékesebbnek tartották annál, hogy felvágottat készítsenek belöle.


Egyébként az egész eredeti párizsi marha színhúsból készült.

2024. ápr. 2. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 A kérdező kommentje:

Mi a különbség?

Elvekből nem lehet jó lakni!

És ott a lényeg értékesebb hogy abból holmi párizsi legyen.

2024. ápr. 2. 21:28
 14/17 anonim ***** válasza:

A disznó felnött állat, a malac meg még gyerek - kb ugyanaz, mint a borjú-marha, csirke-tyúk.

Az "elvileg" azt jelenti, hogy meg lehetne csinálni, csak nem szokás.

Meg a rendesn párizsi legalább annyira értékes felvágott volt, mint a kolbász vagy szalámi.


De ha csak kötözködni akarsz, akkor fölösleges válaszolni neked!

2024. ápr. 3. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 A kérdező kommentje:

Tetszik érteni értékes akkor miből is készül a párizsi?

Hulladék hulla alapanyagból magyarán vér, szőr, csont, bőr, meg amit kidobnának.

2024. ápr. 3. 15:11
 16/17 anonim ***** válasza:
MA igen, hulladékból készítik, mert a sok hülye így is megveszi. Az eredeti viszont minden esetben színhúsból készült, és ezért is értékes felvágott volt.
2024. ápr. 3. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:
53%
szomszedban nehai Lajos bacsi mindig hozott att belole 1984 ben. az volt az igazi. szin hus. manapsag vegyi anyagokkal teli nyomva nem vasaroljuk a merget
2024. ápr. 3. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!