Mi baja lehet a méznek? Akácméz. Az átlagnál jóval hígabb, savanykás íze van és bor illata.
Figyelt kérdés
2020. jún. 6. 05:01
1/20 anonim válasza:
Akkor is ilyen volt amikor megvetted/kaptad, vagy nálad lett ilyen?
3/20 A kérdező kommentje:
#1
Igen.
Több kilót vettem korábbi forrásból, bár állítólat átvette a méhészetet az apjától a fia. A első üveg volt a leghígabb, legsavanyúbb, de a többi sem a szokásos.
2020. jún. 6. 06:26
5/20 anonim válasza:
A méz az nem romlik meg, több ezer éves fogyasztható mézeket is találtak régészek. Max. becukrosodik. Gyanítom valami hamisítványt kaphattál, vagy eleve szennyezett volt.
6/20 A kérdező kommentje:
Még sosem volt ilyen. Sok éve használunk cukor helyett mézet, egyszerre 10-15 kilót veszünk. A kamrában van, hogy féléveket áll. Most viszont...
2020. jún. 6. 07:52
7/20 anonim válasza:
Hamisítványt vettél. Az ötödik válaszolónál van a pont, a méz nem erjed, és nem savanyodik be.
A mézzel eleve tartósítani lehet a dolgokat. Ahhoz hogy erjedni kezdjen, nagyon sok cukros vízzel kell meghamisítani.
8/20 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy kora tavasszal esetleg cukorsziruppal etették a mézeket, s ez volt az első pergetés.
2020. jún. 6. 08:11
9/20 A kérdező kommentje:
Bocs: ... etették a méheket...
2020. jún. 6. 08:12
10/20 A kérdező kommentje:
Vagy:
Egy kínai oktatófilmben láttam:
"Hogyan tisztítsuk meg a mézet?"
Forró vizet öntöttek hozzá, majd leszűrték, s üvegekbe öntötték.
2020. jún. 6. 08:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!