Mi baja lehet a méznek? Akácméz. Az átlagnál jóval hígabb, savanykás íze van és bor illata.
Figyelt kérdés
2020. jún. 6. 05:01
11/20 qkker1 válasza:
"Egy kínai oktatófilmben láttam:
"Hogyan tisztítsuk meg a mézet?"
Forró vizet öntöttek hozzá, majd leszűrték, s üvegekbe öntötték."
Cok kici ócsó!
Az akácmézen nincs mit tisztítani, maximum apró lép maradvényok lehetnek benne, az meg ehető!
12/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy pergelték ki a mézet -a film elejét nem láttam. Lehet, hogy erdei vadméh kaptárokból, de a "kiindulási alap" meglehetősen szemetes volt.
2020. jún. 6. 12:00
14/20 anonim válasza:
Szerintem is vidd vissza ami még nincs felbontva és kérd vissza az árát! Tisztességes méz nem produkál ilyen tüneteket.
15/20 anonim válasza:
rendes akåc mėz nem csinål ilyet sőt egyetlen igazi mėz sem.hamisitvånyt vetėl .
16/20 A kérdező kommentje:
Sajnos nem megy, mert közvetítőn keresztül szereztem be, akiben megbízom. Ő nem tehet róla -szívességből ment el a mézért.
Köszi a válaszokat
2020. jún. 6. 15:44
17/20 anonim válasza:
3 Lehetöség van ami okozhatja
-Bele került valami amitöl erjed pl morzsa. Kis mennyiségtől is beindulhat.
-Túl korán pörgették ki, a méheknek nem volt idejük beszáritani.
-Felhigitották valamivel.
A tévhittel ellentétben bizonyos anyagoktól könnyen megromlik.
18/20 anonim válasza:
A méhész fia nem ért a méhészethez, vagy kapzsi. És mielőtt a méhek a kaptárban való állandó levegőcserével megfelelő módon betöményíthették volna a mézet, hamarabb elvette tőlük és kipergette. Nyilván ekkor 10 üveg helyett lesz 13-14 üvegnyi. Ezért hígan folyós és emiatt erjed. Magas maradt a víztartalma. A méhek nem tudták bekoncentrálni. Ez durva baki, vidd vissza és reklamálj. Különösen ha törzsvásárló vagy.
19/20 A kérdező kommentje:
Most bontottam fel egy újabb üveget. Ez ugyan sűrű, de látszik rajta, hogy erjed. Felbontás után felhabosodott, s szintén bor illata van. Enyhén savanykás.
2020. jún. 7. 20:50
20/20 anonim válasza:
Hát akkor dobhatod ki az összeset ,és bukták egy rakás pénzt is ,máskor személyesen vásárolj,ne közvetitön keresztül ,és olyan méhésztöl aki igazi mézet árul .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!