Hogyan szeressem meg a húst?
Sziasztok! Soha nem szerettem a húst az állaga miatt, a darált hús volt az egyetlen amit meg tudtam enni, felnőtt koromra még a rántott csirkét, ha vékony szelet. A problémám az, hogy időközönként borzalmasan kívánom a húst, és nem múlik el a darálthústól. Jelenleg is egy hónapja tart, hogy legszívesebben betömnék egy steaket, de amikor probálkozom egy kis falat marhahús sem megy le. Pluszban gondolom, hogy a szervezetemnek is kéne, ezért arra gondoltam, hogy valahogy megszeretem. Ha van hozzá tanácsotok, tippetek azt megköszönném :)
Ui.:ne nézzetek hisztisnek, számomra tényleg kín kívánni valamit amihez nem jutok hozzá. 26/N
A leírásod alapján gyenge az állkapcsod és nem tudsz megbirkózni vastagabb falatokkal.
Férfi létemre nekem is volt ilyen gondom, balesetbe 6 helyen eltört az állam, sokáig csak a pépes jött szóba, hányingerem volt a rágós hústól.
Végül a sok rágózás segített, napi 3-4-et elrágcsálok.
A halat szereted?
Tőkehal filé, hekk, pisztráng, stb - amelyekben nincs Y szálka, ha az zavarna
A hal húsa nem rágós, a magasabb rendű élőlények húsainál már lényeges, annak a kiválasztása, elkészítési módja is.
Pl a baromfi melle húsa rágósabb, mint a combja, a chilis babot el lehet készíteni felkockázott marha lapockával, de darált hússal is
Húslevesben, lassan, hosszú ideig főtt húsokból csipegetéssel is próbálkozhatsz, ne rögtön a steak legyen a célod
Szép lassan. Heti egyszer mehet kb 50 gramm hal. Mellé heti egyszer olyan hús amit tuti szeretsz pl a rántott csirkemell. Kovetkezo heten egy fel csirkecomb.
Harom het mulva pl egy rantott karaj. Elorelepes a csirkemelltoo.
Stb stb
Köszönöm a válaszokat :) az állkapcsommal nincs baj, csak nem szeretem a sült/főtt hús állagát.
6/5ös válaszoló: a kérdésemben tisztán leírtam miért akarom megenni. Egyrészt kívánom, másrészt úgy gondolom szüksége van a szervezetemnek húsra.
6/2 a halat sem szeretem sajnos, de a lassan hozzászokást ki fogom próbálni köszönöm :) a konfitált húst nem ismerem, de jobban hangzik mint a sima főtt hús :D
#7
Miért lenne “szüksége” a szervezetednek? Mi van a húsban ami semmi másban nincs?
Állati fehérjének van például jótékony hatása sporthoz és edzéshez. Én hasonló vagyok a kérdezőhöz. Darált húson kívül virslit, párizsit, májkrémet, májgombócot, halrudat eszek meg. Ennyi. Kolbászt sem, amiért például egyedi rakott krumplit készítek. Hiába eszek sok növényi fehérjét, edzés eredménye nem marad rajtam. Túrázáshoz sok energiám van, de ennyi.
35/F
#9
Ez rendben, de ugye az megvan hogy állati fehérje nem csak a húsban van? Továbbra se derül ki, hogy mi az ami csakis húsból kerülhet a szervezetbe…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!