A székelyföldi magyaroknál normálus, hogy román ételeket esznek, és románul szolgálnak ki??
Aki 20-25 éve volt kinn, azoknak a tapasztalatai finoman szólva elavultak. Én 20 éve járok Hargita megyébe, a megye nagyon sok részen sokszor jártam, ezalatt a kocsit leinto rendőrökön kívül 1(!) helybeli románnal találkoztam. Pár itthoni ismerősöm néha rácsodálkozott, ennyi idő után hogyhogy nem tudok egy szot sem románul, de hol gyakorolhatnék??
Kérdező, a tapasztalatodat nem értem, Lovete szekely/magyar falu, a feliratok persze, románul kell legyenek, ez előírás.
Kicsit nehezen tudom elhinni, mivel Csikszereda mellett nőttem fel, es nekem nem 25 éves tapasztalatom van, es olyan etteremmel nem talalkoztam a környéken ahol ne lenne magyar nyelvű menü is, ezzel együtt magyar felszolgalo is. A figyelmeztetések, meg egyeb hivatalos infok romanul vannak, de sok helyen mellette magyarul is ki van téve.
Mellesleg mi a helyiseg neve?
Csak mert Lövéte központjában nincs étterem...
Bocs, de ez egy marhaság. Sajnos élnem kell a gyanúperrel, hogy a kérdező egyszerűen hazudik. Kár, hogy annyi esze sincsen, hogy ne egy 96%-ban magyarok lakta települést mondjon...
Lövétén a legutóbbi népszámláláson EGYETLENEGY ROMÁN SEM ÉLT. Egy sem!
3338 lakosának 95,9%-a magyar, 3,8%-a pedig nem vallotta be a nemzetiségét (ezek valójában zömmel magyar cigányok), és pont.
NULLA darab román lakik az egész faluban - ezért ez a kérdés 95,9%-os valószínűséggel egy szimpla kitaláció!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!