Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A székelyföldi magyaroknál...

A székelyföldi magyaroknál normálus, hogy román ételeket esznek, és románul szolgálnak ki??

Figyelt kérdés
Az osztállyal voltunk tavaly egy erdélyi körúton ,Lövétén betértünk egy kis fogadóba mi lányok,mert éhesek voltunk, míg a fiúk a falut járták körbe.A vendéglőben az összes kiírás, étlap, figyelmeztetés, kiszolgálás, köszónés nem magyarul volt. Az angolt használva szolgáltak csak ki, de abba is nehezen mentek bele.

febr. 3. 12:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
26%
Mivel Románia, román szabályok vannak. Ilyen egyszerű.
febr. 4. 05:40
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Aki 20-25 éve volt kinn, azoknak a tapasztalatai finoman szólva elavultak. Én 20 éve járok Hargita megyébe, a megye nagyon sok részen sokszor jártam, ezalatt a kocsit leinto rendőrökön kívül 1(!) helybeli románnal találkoztam. Pár itthoni ismerősöm néha rácsodálkozott, ennyi idő után hogyhogy nem tudok egy szot sem románul, de hol gyakorolhatnék??

Kérdező, a tapasztalatodat nem értem, Lovete szekely/magyar falu, a feliratok persze, románul kell legyenek, ez előírás.

febr. 4. 07:39
 13/19 A kérdező kommentje:
Ez egy kis vendéglő volt, valahol.Lövéte központjában. Habár kint magyar felirat volt a Bejáraton is, odabent minden románul volt.
febr. 4. 09:36
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit nehezen tudom elhinni, mivel Csikszereda mellett nőttem fel, es nekem nem 25 éves tapasztalatom van, es olyan etteremmel nem talalkoztam a környéken ahol ne lenne magyar nyelvű menü is, ezzel együtt magyar felszolgalo is. A figyelmeztetések, meg egyeb hivatalos infok romanul vannak, de sok helyen mellette magyarul is ki van téve.

Mellesleg mi a helyiseg neve?

Csak mert Lövéte központjában nincs étterem...

febr. 4. 17:23
 15/19 A kérdező kommentje:
Márpedig ez így volt tavaly nyár elején, egy kis épületben volt az a vendéglő, egy kisvendéglő volt, nem pedig egy híres nagy.
febr. 6. 08:15
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
A kisvendéglőnek is van neve.
febr. 6. 11:05
 17/19 A kérdező kommentje:
Épp az, hogy magyar neve volt, Halász. De bent mintha kb Bukarestben lettünk volna...sajnos
febr. 6. 22:12
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de ez egy marhaság. Sajnos élnem kell a gyanúperrel, hogy a kérdező egyszerűen hazudik. Kár, hogy annyi esze sincsen, hogy ne egy 96%-ban magyarok lakta települést mondjon...

Lövétén a legutóbbi népszámláláson EGYETLENEGY ROMÁN SEM ÉLT. Egy sem!

3338 lakosának 95,9%-a magyar, 3,8%-a pedig nem vallotta be a nemzetiségét (ezek valójában zömmel magyar cigányok), és pont.

NULLA darab román lakik az egész faluban - ezért ez a kérdés 95,9%-os valószínűséggel egy szimpla kitaláció!

márc. 3. 05:25
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Tudod mi lehet még a magyarázat? Esetleg nem Lövétén voltatok valójában, csak valaki elhülyített titeket.
márc. 3. 05:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!