Meddig áll el a házi kovászos kenyér?
Nekem szeletekva van fagyasztva. Hetfo este elovettem szobahire nejlonban 8 szeletet. Ma reggelre mar elkezdett peneszesedni. Ez normalis?
Igy lenyegeben 4 napot birt
(100% Teljes kiorlesu liszt 78% viz 25% kovasz)
Vegyél ki kevesebb szeletet a fagyasztóból.
Lehet, hogy azért is penészesedik, mert már fagyasztva volt, és így vizesedett kicsit.
Vagy lehet, hogy túl párás nálatok a levegő.
#3 otthon tartom es munkahelyre vittem be hogy minden reggel legyen reggelim
Én szeretem ha kicsit kiszárad, nekem úgy az igazi. Olyan mint egy hideg piritos.
Legkozelebb megprobalom papirba tenni. Koszi
Konyharuhába tekerd, pláne ha nem zavar ha száradtabb.
Fagyasztóból kivéve ha nem használod fel rögtön, akkor a fagyos felületre a pára elkezd kicsapódni a levegőből. A sörösüvegen jobban látszik a pára, mert az üveg nem tudja beinni a vizet. Na ugyanez a pára a kenyérre is lecsapódik, csak a kenyér beissza, és megpenészedik tőle. Ne tartsd fagyóban a kovászos kenyeret, ha te magad sütöd, és valódi vadkovásszal készül.
Én kenyértartóban tárolom ( [link] ) soha nem penészedett még meg. Már esetleg teljesen kiszáradt, alig lehet vágni, már a következő sütésből való is odatettem mellé, de penész még sosem volt a saját magam sütötte kovászos kenyéren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!