A kovászolt kenyeret miről lehet felismerni? Lehet tömör állagú egy ilyen kenyér?
Mi számít számodra tömörnek?
Mert az albán pékségek által árusított fehér kenyér olyan laza, hogy kis kockává össze lehet gyúrni egy szeletet.
Szerintem a kovászos kenyér elsősorban vastag, rusztikus héjú. Rendkívül illatos, talán ez lehet legszembetűnőbb különbség.
Az íze SZERINTEM enyhén savanykás, zamatos, az állaga masszív, de mégis laza.
Lipóti pékség sajnos nem pontosan fogalmaz, sőt, és még finom voltam.
Ha valami kovászos, akkor NINCS BENNE ÉLESZTŐ.
Na most a Lipóti pékség parasztkenyerében VAN ÉLESZTŐ.
Az #1 jól körülírta.
A kovászos kelesztésű kenyérből is lehet sokfélét csinálni... Tehát nem egyfajta van.
A Lipótit nem ismerem, de olvastam olyanról is, hogy kovásszal _és_ élesztővel is kelesztenek...
Én abszolút a kovászoskenyeret szeretem - amióta ezt veszem, az összes többi olyan "íztelen" jellegtelennek tűnik.
#7: (5-ös vagyok)
Annyira érdekes tapasztalat volt, leírom. Régebben az Auchanban vettünk sokszor gyökérkenyeret, és akkor ez volt a kedvencünk.
Aztán kb. két éve lett egy nagyon jó pékség a közelünkben, és azóta szinte mindig náluk vásárolok, kovászos kenyeret. A múltkor nem volt időm odamenni, és vettem az Auchanban a régi kedvencünket. Hát úgy éreztem, mintha hungarocellt ennék (ízre)... Komolyan! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!