Kovászolt kenyeret mivel etetik?
Figyelt kérdés
van egy haverom akinek van egy több éves kovászolt kenyere, azt mondja etetnie kell folyamatosan, de nem mertem megkérdezni hogy ez mit jelent nehogy hülyének nézzen.2019. okt. 9. 18:58
1/4 anonim válasza:
A kovaszt kell etetni, nem a kenyeret. Az meg annyit jelent, hogy mindig kell friss lisztet tenni hozzá, hogy legyen, amin megél.
2/4 anonim válasza:
És nem is a kenyér a több éves, hanem a kovász alap.
Nem is az egész kovász. Mert ugye abból mindig használ kenyérsütéshez, csak visszapótolja.
Millió leírást lehet róla találni, jól összeszedett, nem is hosszú írások. Érdemes rászánni 2 percet, hogy elolvasd az egyiket.
3/4 anonim válasza:
A kovászt eteti, azaz kever bele kis lisztet és kis vizet, ezzel eteti meg benne lévő baktériumokat és gombákat. Ez így egy élő közeg marad, ami levegőssé teszi a kenyértésztát.
4/4 anonim válasza:
A kovászt kell etetni, nem a kenyeret. Liszt, víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!