Mivel tudtad kiváltani a kenyeret, pékárut, tésztákat, burgonyát, hogy ne maradj (teljesen) éhes? Édességek (cukrozott ételek) helyett mit ajánlasz?
Nem kiváltani kell, hanem legfeljebb csökkenteni a mennyiségét, ugyanis szßenhidrátra is szüksége van a szervezetednek.
De a jóllakáshoz ezek nem feltétlenül szükségesek, a különbözö zöldségfélékkel is jól lehet lakni, ha nem fözöd szét, hanem inkább sütöd vagy párolod.
Édességeket meg eddig sem ettem.
Kenyér teljes kiőrlésű. Tészta durum. Galuska zabpehely lisztből.
Rizs barna. Emellett kötetnek: zöldségek, csicsóka, hajdina, bulgur.
Édességek: keksz kókuszlisztből eritrittel. Palacsinta zabpehely lisztből, cukormentes lekvárral, vagy túrós, eritrittel.
A 4-es nagyon hasznos dolgokat írt.
Ettől függetlenül én folyton éhes vagyok, mert nem az igazi.
Pedig 5 éve csinálom és nem tudom megszokni.
Dr. Eric Berg-nek van egy videója ahol az almaborecetet ajánlja, kipróbáltam és tényleg egyáltalán nem kívánom a cukrot meg a szénhidrátos ételeket tőle: minden nap 2-3x iszok egy pohár vízben 3 evőkanál ecetet egy kis sóval meg citrommal
Egyébként avokádót, sajtot (olyat amihez nem adnak cukrot, nem lapkasajt meg növényi sajt, hanem a lehető legtermészetesebb módon készült sajtok), szalonnát, tojást, rengeteg zöldséget, magvakat, kevéske gyümölcsöt, halat, tejszínt (tejet nem, a cukortartalma miatt a zsírjához képest), húst, vajat, ilyesmiket eszem
Keto diétát követem, aminél a zsír a legfontosabb tápanyagforrás, másodlagos a fehérje, és a szénhidrátokat teljesen ki kell iktatni
Édeset nem eszem, eleinte szacharózzal édesítettem a kávém/teám, de rossz az epének: cukorból származtatott alkoholokkal lehet a legjobban helyettesíteni ha muszáj, de ezek drágák, és ugyanúgy felviszik a vércukrodat meg okoznak egy csúcsot az inzulintermelésedben, ami órákba telik hogy lemenjen egy normál szintre: ezért érdemes időszakos koplalást (IF, Intermittent Fasting-ot) tartani, nekem ez úgy néz ki hogy reggel eszem pár falatot ha utána futni vagy hokiedzésre megyek (ha nem megyek akkor nem reggelizem), délben eszem egy nagyot olyan dolgokból amiknek alacsony a glikémiás indexe, és utána másnap reggelig semmi étel: ha nagyon éhes is lennék, akkor is csak ecetes víz, vagy citromos víz
Meg lehet szokni, ezelőtt én voltam a legrosszabb evő, mindent mindennel, akár éjszaka is: pizza, sült krumpli, ketchup pohárszámra, tészta sajttal meg tejföllel, gyümölcsöket ettem elalvás előtt, ültem egész nap a számítógép előtt, ittam a sok cukros vackot meg chipset, ha így folytattam volna akkor elérem a 100 kilót: januárban 92 kiló voltam 25-26% zsírral, most pedig 80, 17% zsírral, könnyebb és mozgékonyabb mint valaha
A só- és káliumbevitel nagyon fontos ha elhagyod a szénhidrátokat, anélkül én is szédelegtem az elején
Én zöldségekre cseréltem a gabonát és a krumplit, az édességeket pedig gyümölcsökre, pár szem aszalt gyümölcsre és 70% feletti kakaótartalmú étcsokira.
Nem ketogénezem, inkább low carb-nak lehet mondani. A kevés szénhidrát miatt hiányzó kalóriákat zsírosabb ételekkel pótolom. A fehérjére oda kell figyelnem, mert hajlamos vagyok túl keveset bevinni.
Amióta így táplálkozom, ritkábban leszek éhes és kevesebb kalóriával is jól tudok lakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!