Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A delma vaj miből készül...

A delma vaj miből készül igazából?

Figyelt kérdés
Valamelyik nap próbáltam megmikrózni, de ugyan olyan állagú maradt. Kicsit több mint fél percig mikróztam, tovább nem mertem, ellenben a rendes vajnak elegendő 5-7 másodperc, hogy folyósodjon.

2023. nov. 10. 08:47
 1/8 A kérdező kommentje:
Hallottam valami olyasmit, hogy valami kőolaj származék adja az alapját, üzemanyag gyártás mellékterméke, valami massza. Kételkedtem ebben, de lassan tényleg kezdem elhinni.
2023. nov. 10. 08:51
 2/8 anonim ***** válasza:
75%

Szimplán vajnak nevezni valóban nem igazán helyes, viszont vajkrémnek minősül és emiatt a köznyelvben sokszor egyszerűen ugyanúgy vajnak nevezzük-nevezik. A margarinok vajkrémekbe tartoznak vagy másképpen vajhelyettesítők. Eredetileg egészségesebb vaj-alternatívákként indultak. Margarinnal megkent kenyeret ugyanúgy vajas kenyérnek neveznek. Én tisztában vagyok a fogalmakkal és párommal mégis vajnak mondjuk mi is. Mert egyszerűbb elnevezés.

Ennyi erővel mindenkit alázni kéne, aki szamócát epernek nevez. Úgyhogy ilyen ócsárló viselkedéssel el lehet menni máshová!!

2023. nov. 10. 09:51
 3/8 anonim ***** válasza:
75%

Persze úgy látszik, hogy a kérdező tényleg nem volt a helyzet magaslatán és azért sem érti a mikrózást. De akkor-sem kell ilyen durván viselkedni.

Kérdezőnek: tehát a Delma egy margarin, nem eredeti vaj és ezáltal nem is teavaj. A margarinok eredetileg faggyúból és növényi olajokból készültek, franciák egészségesebb vajkrémet akartak előállítani a zsíros vaj mellé, később áttértek csak növényi olajokra, végül most már nagyon vegyes módon kaphatók. Mivel többnyire növényi olajokból készülnek, ezért működnek másképpen. Mindenféle hülye teória látott napvilágot, hogy emiatt és hangyákkal kapcsolatban műanyag méreg. Valóban voltak rosszabb minőségű margarinok, de a teória rettentően túlzás és vannak minőségiek is. A Delma pont nem rossz, bár számomra vizes. Amit szeretek: valamennyire joghurtos Delma, Ráma, VitaDor, valódi vajas Vénusz.

Egyébként vannak teavajas és joghurtos margarinok, amik közel állnak a régi vajakhoz. Én margarint és teavajat is veszek havonta, de inkább margarin-pártoló vagyok. Emellett igazi ősi vajak sem léteznek már, nem álltak 80% zsírból, ugyanúgy kenhetők voltak a margarinokhoz hasonlóan, a teavaj is már átszabott termék.

2023. nov. 10. 09:59
 4/8 anonim ***** válasza:
67%

Van a vaj, az tejből készül. Van a sovány vaj, az is, de nem 80+% a zsír, csak 60.

Aztán van a margarin, mint pl. a Delma. Hidrogénezett növényi olaj. Eredetileg pulykahízlalásra találták ki.

2023. nov. 10. 10:28
 5/8 anonim ***** válasza:
80%
Olajból készült igazából ami hidrogénezve van plusz emulgátorok ami nem engedte hogy folyós legyen.
2023. nov. 10. 13:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A Delma NEM VAJ, hanem margarin és olajból, de NEM KÖOLAJBÓL, hanem napraforgóolajból készül, és a hozzáadott vegyi anyagok miatt nem olvad meg!
2023. nov. 10. 14:46
 7/8 A kérdező kommentje:
Jól sejtem, hogy egy komment törölve lett innen?
2023. nov. 10. 16:32
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Jól sejted, ráadásul kétszer is ugyanazt a mocskolódást nyomta feléd. Idézem: agyalágyult. Én kétszer is felléptem. :)
2023. nov. 12. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!