Mit nevezünk GYORS pácnak? hogyan készül a gyorspácolt sonka?
Figyelt kérdés
gyorspác#gyorspác
2023. márc. 26. 16:12
1/5 anonim válasza:
#2, ú b+, látszik, hogy éjszakás voltam, ekkorát is rég hibáztam már!
Jelentvétek az 1-es választ, hogy töröljék, bocs!
Kérdező, ez egy ilyen nitrátos pác, amibe rengeteg más kemikália is van.
A hagyományos eljárással szemben, amikor hetekig áztattak sós, fűszeres lében egy sonkát, ebbe hústűkkel, vagy nyomáson befecskendezik ezt a löttyöt, ami gondoskodik a tartósságáról, ízéről, színéről, állagáról, és arról is, hogy jó sok víztartalma legyen.
És ez még a jobbik eset, amikor szín hússal teszik ezt. Sok esetben nyesedékből csinálják, (bekeverik ezzel a páccal) ami egy zselatinos práddal van megkötve, így zsugorfóliázzák, és így áll össze szeletelhetőre.
3/5 anonim válasza:
Csak én olvastam következetesen gyros pácot? :D (sorry)
5/5 A kérdező kommentje:
úgy nagyjából értem, és köszönöm a gyors válaszokat.
2023. márc. 26. 20:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!