Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Melyek azok a sók (konyhasó,...

Melyek azok a sók (konyhasó, asztali só, étkezési só), amelyek nem tartalmaznak adalékanyagokat, de KÖVET sem? Korábban főként 99%-os tisztaságú NaCl-t vettünk, eddig sem volt kedvező áron, de most nagyon felment az ára, ezért kipróbálunk mást.

Figyelt kérdés

Még kiegészítem a fentieket azzal, hogy ne legyen irreális az ára. Mondjuk 1000.- Ft per kg körülig.

Kevesebb lehet.

De ha nagyon jót tudtok, akkor lehet valamennyivel drágább is.

Vettünk egy csomag olyan sót, aminek a csomagolására rá volt írva, hogy nem tartalmaz adalékanyagokat. A csomagolás nem volt átlátszó.

Felbontás után derült ki, hogy tele van kővel. Pici kövekkel.

Nem is tudom, talán "Erdélyi só" vagy mi a neve. Ilyen köves só nem érdekel, de az is hasznos lehet, ha megírjátok, hogy melyik köves, hogy olyat biztos, hogy ne vegyünk.

Direkt úgy csomagolták, hogy ne lássa az ember, hogy mit vesz. Ha látjuk, hogy tele van kövecskével, nem vettük volna meg.

Köszi a segítséget!

2023. nov. 2. 12:37
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
#24. Nem tudod, mivel még nem láttad. Irány a bolt, vegyél egyet. Ide pedig ne írj többet, mivel csak az eddigieket ismételgeted, pedig benne van a szabályzatban, hogy ugyanazt többször ne írd egy kérdéshez.
2023. nov. 2. 14:23
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nekem ilyen van, a doboz szerint nincs benne adalékanyag.

2023. nov. 2. 17:16
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

[link] ezek jó minösėgü hegyi sók.

nincs benük se csomosodås gåtlok se egyebek . max hozá adott vitaminok.

2023. nov. 2. 17:51
 24/27 A kérdező kommentje:
#26, #27. Nagyon köszönöm!
2023. nov. 2. 17:59
 25/27 anonim ***** válasza:

Parajdiba vannak fekete szemcsék de aprók, nem kövek meg az Erdélyibe!

[link]

2023. nov. 3. 00:24
 26/27 A kérdező kommentje:
Most nem tudom lefényképezni, mert nem ott vagyok, de az, ami az adott sóban a sókristályok között van, nem oldódik vízben, tehát nem NaCl.
2023. nov. 3. 00:44
 27/27 A kérdező kommentje:

Csináltam fényképeket, ha vkit érdekel, hogy miről írtam a korábbiakban, itt meg is tudja tekinteni:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Látható a képeken az is, hogy a csésze alján mi maradt. Az nem oldódik vízben.

És az "új" sót is lefényképeztem, köszönöm szépen a tippet - ez olyasmi, mint amit az egyik kedves hozzászóló ajánlott, csak nem a durva szemű, hanem a finomra őrölt.

2023. nov. 20. 00:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!