Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Melyek azok a sók (konyhasó,...

Melyek azok a sók (konyhasó, asztali só, étkezési só), amelyek nem tartalmaznak adalékanyagokat, de KÖVET sem? Korábban főként 99%-os tisztaságú NaCl-t vettünk, eddig sem volt kedvező áron, de most nagyon felment az ára, ezért kipróbálunk mást.

Figyelt kérdés

Még kiegészítem a fentieket azzal, hogy ne legyen irreális az ára. Mondjuk 1000.- Ft per kg körülig.

Kevesebb lehet.

De ha nagyon jót tudtok, akkor lehet valamennyivel drágább is.

Vettünk egy csomag olyan sót, aminek a csomagolására rá volt írva, hogy nem tartalmaz adalékanyagokat. A csomagolás nem volt átlátszó.

Felbontás után derült ki, hogy tele van kővel. Pici kövekkel.

Nem is tudom, talán "Erdélyi só" vagy mi a neve. Ilyen köves só nem érdekel, de az is hasznos lehet, ha megírjátok, hogy melyik köves, hogy olyat biztos, hogy ne vegyünk.

Direkt úgy csomagolták, hogy ne lássa az ember, hogy mit vesz. Ha látjuk, hogy tele van kövecskével, nem vettük volna meg.

Köszi a segítséget!

2023. nov. 2. 12:37
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
#9. Írtam, hogy vegyél és meglátod.
2023. nov. 2. 13:42
 12/27 anonim ***** válasza:
51%
Semmit sincs meglátni az ostoba tévképzeteiden kívül.
2023. nov. 2. 13:44
 13/27 A kérdező kommentje:
#12. Kipróbáltam és láttam. Te viszont ki sem próbáltad és nem is láttad. Ezért vegyél egy csomaggal és akkor meglátod. Amúgy meg ne szólj hozzá, ha nincs róla tudomásod.
2023. nov. 2. 13:56
 14/27 anonim ***** válasza:
2023. nov. 2. 14:05
 15/27 A kérdező kommentje:
#15. Köszi a linket!
2023. nov. 2. 14:09
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

"A tiszta sókristályok lehetnek átlátszóak (például: nátrium-klorid), opálosak, illetve fényt át nem eresztők. Ez utóbbiak sokszor fémesen csillogóak. Színük rendkívül változatos lehet, egyeseknek olyan erős színe van, hogy festékek alapanyagául használják, használták őket."

[link]

Ha a szürke "kövekre" gondolsz, azok sima sókristályok

2023. nov. 2. 14:12
 17/27 anonim ***** válasza:
0%

"Hogy meglásd, hogy tévedtél?"

Nem kislányom, nem tévedtem. Sóban nincsenek kövek. Pont.

2023. nov. 2. 14:14
 18/27 A kérdező kommentje:

#19. Olyanra gondolok, ami nem oldódik vízben.

Amúgy régebben többször vettünk sótömböt is, abban sem volt ilyen.

2023. nov. 2. 14:14
 19/27 A kérdező kommentje:

#21. Nem vagyok a "kislányod".

Mint írtam, vegyél és akkor edd is meg, úgy, ahogy van. Kővel együtt.

2023. nov. 2. 14:17
 20/27 anonim ***** válasza:
32%
Továbbra sincsenek benne kövek.
2023. nov. 2. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!