Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Barlangi kősó vs. Tiszta...

Barlangi kősó vs. Tiszta asztali só - mi a különbség?

Figyelt kérdés

Az adatlap tanúsága szerint a sópipában barlangi kősó van, amely több mint 99% natrium-kloridot tartalmaz. Ezek után nem értem hogy mi a lényegi különbség egy tiszta, nem jódozott asztali konyhasó és a barlangi kősó között, ha mindkettőben egyformán majdnem 100% NaCl van..

Valaki el tudná ezt nekem magyarázni?


2014. szept. 19. 08:49
 1/2 Shai-Hulud ***** válasza:

Az, hogy az asztali só olyan helyről származik, amit ellenőriztek, és úgy találták, hogy emberi fogyasztásra alkalmas. Ilyen például a wieliczkai sóbányából származó só.

Nem mindegy, hogy a maradék 1%-nyi szennyező anyag micsoda. Lehet éppen mérgező anyag is, ilyenkor a só fogyasztásra alkalmatlan. Bár általában az ilyen sópipában sem alkalmazható, de a sópipára nincsenek olyan szigorú egészségügyi előírások, mint az étkezési sóra.

A különbség gyakorlatilag csak a bevizsgálási és engedélyezési szintben van.

2014. szept. 19. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Ezek szerint újratölthető a sópipa tiszta, minőségi étkezési sóval is?
2014. szept. 19. 15:56

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!