Barlangi kősó vs. Tiszta asztali só - mi a különbség?
Az adatlap tanúsága szerint a sópipában barlangi kősó van, amely több mint 99% natrium-kloridot tartalmaz. Ezek után nem értem hogy mi a lényegi különbség egy tiszta, nem jódozott asztali konyhasó és a barlangi kősó között, ha mindkettőben egyformán majdnem 100% NaCl van..
Valaki el tudná ezt nekem magyarázni?
Az, hogy az asztali só olyan helyről származik, amit ellenőriztek, és úgy találták, hogy emberi fogyasztásra alkalmas. Ilyen például a wieliczkai sóbányából származó só.
Nem mindegy, hogy a maradék 1%-nyi szennyező anyag micsoda. Lehet éppen mérgező anyag is, ilyenkor a só fogyasztásra alkalmatlan. Bár általában az ilyen sópipában sem alkalmazható, de a sópipára nincsenek olyan szigorú egészségügyi előírások, mint az étkezési sóra.
A különbség gyakorlatilag csak a bevizsgálási és engedélyezési szintben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!