Lemértem az asztali gépünk+LED monitor fogyasztását 1 óra alatt:0, 093 kWh. A laptopunké pedig 1 óra alatt 0, 026 kWh. Majdnem 70 % lenne a különbség ez komoly vagy valamit elcsesztem?
ezen adatokból úgy tűnik, hogy nagyon kis teljesítményű az asztali PC! ...egy normál terhelésnek kitett, asztali PC teljesítmény felvétele megközelítőleg 200-300 W/h (0,2-0,3 kW/h),de nem egy komoly grafikai igényt támasztó képszerkesztő alkalmazás, vagy videó konvertálás esetleg játék futtatása esetén, amikor ez az érték akár 0,5 kW/h-ra is növekedhet, a tápegység teljesítményének a függvényében.!
...de reális is lehet, egy azonos szolgáltatásokat nyújtó, teljesítményű asztali gép és egy laptop között ekkora teljesítmény felvételi különbség.
Hirek közt olvastam,ahol forintban volt megfogalmazva a fogyasztás.Egy átlag asztali gépnek,6.5 ft volt óránként.
A hír azért íródott ,mert már itt vannak az új takarékosak is ,melyek már a 4 ft ot sem érik el .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!