Mi a különbség az asztali só és a jódozott só között?
Figyelt kérdés
Miért jódozzák a sót?2022. szept. 3. 14:20
1/3 anonim válasza:
Mert az emberek nagy része nem visz be a szervezetébe jódot és golyvásak lettek, ezért kezdték jódozni
2/3 anonim válasza:
A különbség a jód.
A jódra szüksége van az ember szervezetének, elegendő jód nélkül a pajzsmirigy működése felborul, lényegében közegészségügyi okoból jódozzák a sót.
Viszont bizonyos esetekben a sóban lévő jód hátrányos, káros lehet, ilyen az élelmiszer tartósítás, arra a jódmentes só ajánlott.
3/3 anonim válasza:
Igen, pl. aki autoimmun pajzsmirigyes (Hashimoto), annak jódozatlan sót szabad csak használni (én ezért csak asztali sót veszek, doki szerint ebben az esetben az a legjobb.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!