Ki hogyan oldja meg a nagyobb bevásárlásokat, ha nem rendelkezik autóval?
Egy icikepicike faluból fogok Budapestre költözni állás miatt. Nem rendelkezem autóval (és jogsival sem, nem érdekelnek az autók igazából :D) havonta tervezek egy nagyobb bevásárlást, de mivel nem ismerek ott senkit, szó szerint, egyáltalán nem tudom, hogy oldhatnám meg a bevásárlást. Buszra nem igazán tudok felvinni annyi mindent :D ha esetleg házhoz hozatom, és épp nem vagyok otthon (munka miatt), olyankor mi történik? Csak oda lerakják?
Ki hogy oldaná ezt meg?
Én úgy oldottam meg, amikor nem volt autóm és buszoztam, hogy nem egy nagy bevásárlást csináltam, hanem többször kevesebbet. Pl. ha vettem egy nagy mosószert, akkor már mást nem vettem.
Van olyan bolt, ami gyalogos távolságra volt, 15 perc gyalog. Oda szerettem járni, mert nem kellett buszozni, de azért olyan nagy súlyokat nem tudtam onnan hazavinni.
Nem szoktam nagybevásárolni, pont ez a jó Budapesten, hogy kb minden sarkon van egy nagyobb bolt, nem kell külön programnak lennie a vásárlásnak, mert bőven hazafele meg lehet ejteni egy kisebb bevásárlást 4-5 napi kajára. Én legtöbb esetben vasárnap lesétálok az Aldiba egy nagyobb bevásárlós táskával, aztán hazasétálok. (Kb 4 percnyire van a bolt.) Hét közben beugrok, ha valami épp elfogyott, mert nem szoktam ugye 10 liter tejet venni meg ilyesmi.
De kb minden nagyobb bolttól lehet rendelni online is, ha mindenképp be akarsz tárazni egy hónapra előre, akkor ezzel a lehetőséggel élnék.
Szatyrokba pakoltam, annyit, amennyi elfért a kezemben és el bírtam vinni, fel bírtam vele szállni a villamosra/buszra.
Ha ettől több kellett, akkor kétszer fordultam.
Lehet, hogy ciki a banyatank, de hasznos. :) Egy gurulós kis bevásárlókocsival könnyen haza lehet húzni a nehezebb cuccokat. A könnyebbek mehetnek hátitáskába, vagy szatyorba a kezedbe...
Nem értem: a faluban hogyan oldottad meg? Budapesten jóval egyszerűbb kocsi nélkül boldogulni, mint falun.
Egyébként de, buszon simán elfér két szatyor. Egyáltalán nem kötelező egy hónapra előre vásárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!