Mi a különbség a 'debreceni, a krinolin és a szafaládé között?
Figyelt kérdés
2023. szept. 13. 09:31
1/4 anonim válasza:
A debreceni az kolbász, zsírosabb, fűszeresebb, nem a száraz fajta, a krinolin és a szafaládé én úgy tudom, hogy ugyanaz, csak tájanként hívják máshogy, kb. mint a vastag virsli, úgy kell elképzelni az állagát. Aztán hátha jön szakértő, aki pontosabbat tud.
2/4 anonim válasza:
3/4 anonim válasza:
Nem vagyok szakértő, csak értő cikkeket linkeltem ide, de úgy látszik, hiba volt.
A krinolin nem szinonímája a szafaládénak, nem tájanként változó. Ez két külön dolog.
A virsli, krinolin és szafaládé közös tulajdonsága, hogy a hús pépes, a debreceniben meg nem.
A krinolinra sem lehet azt mondani, hogy vastagabb virsli, de a szafaládéra is csak hasonlítgat.
Az eltérések nem drámaiak, de a császár és bacon sem ugyanaz, még ha esetleg laikus nem is lát eltérést.
4/4 anonim válasza:
4 féle ugynevezett vörösáru létezik: párizsi, virsli, krinolin és szafaládé. Ezek beltartalma szinte ugyanaz, a különbség formában és méretben jelentkezik. (Régi időkben ez a bélből fakadt, amibe töltötték, ma meg már szinte minden műbeles.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!