Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Virslit, szafaládét és ilyenek...

Virslit, szafaládét és ilyeneket meddig lehet enni?

Figyelt kérdés

Ugye egy heteset már nem szabad? Mármint, hogy betegséget okozhat.

Akkor sem ha ránézésre és szagra semmi baja?

Vagy akkor azért még ehető?



2022. márc. 10. 19:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mással ne etesd meg. Ha biztosan nincs semmilyen színe, szaga, mellékíze, akkor több perces forralás után te megeheted.
2022. márc. 10. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Semmiféle fura színe, szaga nincs, megkóstoltam és nem tűnt fel semmi furcsa. Mégis el vagyok bizonytalanodva, mert elvileg nem szokás ilyenkor már megenni.
2022. márc. 10. 20:05
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Főzd meg vízben. Egy hét pont a határ. Ha jól néz ki, ize, színe ok, akkor meg éppen elfogyaszthato.


Egyébként ezeket le lehet fagyasztani, ha látod, hogy nem fog elfogyni pár nap alatt.

2022. márc. 10. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ettem már egy hónapja lejárt, vákumcsomagos (bontatlan) virslit, semmi baja nem volt.
2022. márc. 10. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én a magam részéről óvatos vagyok a virslikkel illetően, még akkor is ha friss. Persze ez abból fakad hogy annó volt egy igen kellemetlen élményem. Régebben gyakran ettem a virslit hidegen, közvetlenül a csomagolásból. Aztán egy alkalommal egy csomag Sága féle chilis "füstli" elfogyasztása után olyan durva szalmonella mérgezést kaptam, hogy azt hittem majd megpusztulok. Nem részletezem, de ha nem kapok időben anti-biotikumot, akkor csúnya vége lett volna. (Lehet hogy ez egyéni eset volt, de azóta nem merek hőkezeletlenül semmilyen virslit enni - "füstlit" pedig azóta semmilyen formában.)


Minden esetre én mindig alaposan megnézem az adott lejárt terméket, ugyanis egyrészt utálok ételt kidobni, másrészt a "szavatossági idő" elsősorban azt jelenti hogy a gyártó addig garantálja a termék minőségét és vállal érte garanciát, nem pedig a fogyaszthatóságot. Ha pedig én magam nem tapasztalok semmilyen állagromlást (kellemetlen szag, színelváltozás, virslinél pl. nyálkás felület) akkor nyugodtan megeszem az adott élelmiszert. Eddig is így tettem és a fenti "virslis" eset óta (amely virsli még le sem járt) soha semmilyen bajom nem lett.


Persze ezt a csomagolásról is meg lehet állapítani. Amennyiben a csomagolás "fel van púposodva" akkor ésszerű hogy még csak meg se bontjuk. (Nem rég ettem pl. egy doboz, január 6-án lejárt tejfölt a hűtőből. Nem volt felpúposodva a doboz, a tejfölön se érződött semmilyen állagbeli vagy ízbeli változás - láttam már romlott tejfölt - megettem és nem lett tőle semmi bajom. Mondjuk szerencsére a hűtőnk is jól hűt. Viszont a lényeg az hogy tényleg érdemes alaposan megvizsgálni a "lejárt" ételt, mert ha nincsen semmi baja akkor pazarlás lenne a kukába dobni.)

2022. márc. 11. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!