Mi a különbség a virsli, a krinolin és a szafaládé között?
2010-01-15 16:12 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
2. Krinolin
Legalább 32 mm átmérőjű, természetes, vagy műbélbe töltött húspépet tartalmazó, főzéssel hőkezelt, füstölt, (vízgőzzáró műbélbe töltött termék esetén) nem füstölt, vagy füst ízesítésű készítmény. A hústartalom a késztermékre vonatkoztatva legalább 40%.
2.1. Minőségi jellemzők
a) Kémiai jellemzők
Fehérjetartalom legalább 10,0% (m/m)
Víztartalom legfeljebb 71,0% (m/m)
Zsírtartalom legfeljebb 23,0% (m/m)
Nátrium-klorid-tartalom legfeljebb 2,5% (m/m)
b) Érzékszervi jellemzők
Alak, méret: Egyenletes vastagságú, az átmérő legalább 32 mm.
Burkolat: A burkolat ép, sima, tiszta, alatta és a végeknél 10 mm-nél nagyobb folyadék-, lég- és zsírzsák nincs. Természetes bél felhasználása esetén a faggyúerezet a felület 15%-ánál nagyobb területen nem látható.
Állomány, szerkezet, metszéslap: Állománya rugalmas. A metszéslap homogén állományú, 5 mm-nél nagyobb légüreg nem, legfeljebb csak néhány kisebb látható. Nem tartalmaz 3 mm-nél nagyobb ín- és kötőszöveti hártyadarabot, legfeljebb néhány 1-2 mm-es méretűt tartalmazhat. Első harapás után se nem puha, se nem kemény, jól összeáll, rágási maradék nincs.
Szín, íz, illat: A metszéslap egyenletes világos rózsaszínű. A fűszereloszlás egyenletes. A főtt húspép íze mellett bors-, fokhagyma- és fűszerpaprikaíz érezhető, de idegen és mellékízek nem érezhetők. Kellemesen, enyhén sós ízű. Illatában a főtt húspép, a bors, a fokhagyma és a fűszerpaprika illata érezhető, idegen szagok nem érezhetők. Füstölt termékek esetében ízében és illatában a füst érezhető
szafaládé
1. Húspépből készült hentesáru, amely a virslihez hasonló összetételű, de annál vastagabb, fekete borssal, gyömbérrel, paprikával és fokhagymával fűszerezett, bélbe töltött, általában párban árusított húsipari termék.
A minőségi szafaládét a virslihez hasonlóan főleg marhahúsból készítik, de fűszerezésük és vastagságuk különböző. A szafaládé is másodosztályú húspépből készül, mint a krinolin. A gyerek nagyon szerei a főtt szafaládét mustárral
Pépes élelmiszer-ipari termék, amely ehhez a virslinél vastagabb hentesáruhoz hasonlít, de összetételéről csak a csomagoláson feltüntetett tájékoztató ad információt.
A szafaládéban egyre kevesebb minőségi hús található. Már van olyan szafaládé, amit többnyire szójából készítenek különféle ízesítők és színezékek felhasználásával
hú, #1-es, te aztán komplett előadást tartottál részletekre lebontva! :D Ez alapján mellékesen mi a foglalkozásod/végzettséged?
#2-esnek is köszönöm! Egyszerű, tömör, érthető válasz!
Mindkettőtöknek köszönöm szépen a válaszokat!
ja, az első bemásolta, amit más kikeresett. nagy cucc így "előadást " tartani.
Az igazság pedig az, hogy saját magad is kikereshetted volna, és akkor nem okít ki ilymódon a szuperokos...
A virsliben nincs mócsing, sem a kérdezett többi termékben sem.
ne keverd a lecsókolbásszal, amiben viszont előírás némi bőrke, amit esetleg mócsingnak hiszel.
Már elnézést, de a virsliben jó esetben van "húsféle" pépesítve.Az hogy mócsingok is pépesítve vannak, vízzel, állományjavítóval, antioxidánsal, térfogatnövelővel ....stb!
Ha jól tévedek, akkor a baromfivirsli egész csirkéből van, minek a bőre, tolla, csőre, csontjai, belei és még a sz@r is benn van.
Szóval akkor nincs benn mócsing???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!