Miért, mitől lesz száraz a kenyér?
Csak az a kellemetlen, hogy beton keménységűre szárad. Penészedésre csak akkor hajlamos, ha nem sült át rendesen a bélzete. Érdekes, hogy a tészta gyúrása is meghatározza, hogy milyen lesz a kiszáradó kenyér végső keménysége. Minél "erőszakosabb" a gyúrás, annál keményebb lesz a végeredmény.
Sajnos az idei búzáim sokszor megáztak érett állapotukban, mire betakarításra kerültek. Elég gyengén akar megkelni a belőlük készült tészta. Az ó búza jobb volt, csak azon már érezni, hogy nem olyan friss, mint az idei.
Igazából a készítés szempontjából már csak a sütéshez használt tűz minőségén kellene javítanom. Kellene hozzá egy jó kis kemence.
Lisztből, sóból és vízből csinálom. Semmi élesztő (és természetesen cukor sincs benne, mint a legtöbb megvásárolható pékárúban. Ettől függetlenül ez is függőséget tud előidézni. :-)
Fogyna ez a két kenyér gyorsabban is, ha mindig lenne itthon fincsi rákennivaló is.
A meleg kenyérhez a szilvalekvár nagyon passzol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!