Mért nem láttam még soha száraz kenyeret? Mitől tud kiszáradni a kenyér?
Értem, köszi.
És a penészedés ellen lehet tenni?
Attól, hogy a magasabb nedvességtartalmúból (kenyér) az alacsonyabb nedvessgétartalmúba (levegő) párolog a víztartalma.
Ez persze csak akkor történhet meg, ha a kenyér szabadlevegőn van, nincs becsomagolva, ami gátolná a párolgást, pláne nem nejlonban tartott.
Megelözheted a penészedést, ha nem veszel olyan sokat, és 2-3 napon belül meg tudod enni. Ha többet vettél, fagyaszd le.
Zárt zacskóban megprnészedik, papírban még soha nem történt ez.
Egyébként a kültéri pára is sokban lehet felelős, párás a lakásod. De attól, ha komoly lenne, nem csak a kenyered penészedne.
Elméletileg le lelhet fagyasztani. Akát szeletenként is. Úgy nem fog romlani.
Különben, becsomagolod, penészedik, hagyod szelősen, kiszárad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!