Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Laktózérzékenyként mit ehetek...

Laktózérzékenyként mit ehetek iskola alatt?

Figyelt kérdés
ha alacsony mennyiségben viszek be tejcukrot, nincs bajom de, ha tejet vagy vajat fogyasztok, akkor ott végem... de a főbb kérdésem az lenne, hogy iskola alatt a közeli sparban mit tudnék reggelizni? állítólag a pékáruk (kenyér, zsemle, kiflin kívül) mindegyik tartalmaz tejcukrot. ha valaki tud ebben segíteni légyszíves írjon ez alá. köszönöm!!

2023. aug. 30. 21:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

én növényi alapú étrenden vagyok és allergia miatt nem fogyasztok tejterméket, ezért tudok tanácsot adni ;)

nagyon sok pékárú, pl. vizes zsemle, kenyérféle nem tartalmaz tejterméket, nagyon sok teljes kiőrlésű pékárú, sokmagvas zsemle, meg talán a sima cukros fánk sem tartalmaz tejet, ezt online úgyis le tudod csekkolni. illetve ha van vegán péksüti abban biztos nincsen, nekem ezért szokott arra esni a választásom.

meg vannak pl. előrekész szendvicsek, abból tudom hogy a tonhalas és a tojásos sem tartalmaz tejterméket, így azokat szoktam néha enni ha úgy alakul.

ha szereted az ilyesmit akkor tudsz olyat is csinálni, hogy veszel növényi joghurtot (vegán részleg, alpro márkának szokott pl. lenni de nem csak nekik) v szójapudingot, de akár magadnak is csinálhatsz otthon reggelit tejmentesen. én magamnak viszem a kaját, abban tudom mi van :D

2023. aug. 30. 21:48
 2/5 anonim ***** válasza:
71%
Elmész a DM-be, veszel laktáz tablettát, és azt eszel, amit akarsz.
2023. aug. 30. 22:17
 3/5 anonim ***** válasza:
59%
2023. aug. 31. 11:34
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

2-3-asnak nincs igaza, ugyanis a laktáz enzimre sem reagál mindenki.

Én pl egy pohár tejeskávét már nem tudok meginni vele, meg egyébként sem arra találták ki, hogy nyakra-főre edd, hanem amikor kénytelen vagy tejeset enni, mert nincs más opció pl. vengédség, akkor beveszel egyet.

2023. aug. 31. 14:28
 5/5 anonim ***** válasza:
73%

Nekem van ismerősöm, aki nyakra-főre eszi a laktázt és nincs baja. Meg olyan is, aki laktózmentes tejet tud inni, simát laktázzal sem. Ki kell tapasztalni, de ha működik neked a laktáz, érdemes használni, nagy könnyebbség.

A kifliben van tej, de a legtöbb zsemlében is, kivéve a vizes zsemlét. Pici betűvel ott vannak az allergének, 7-es szokott lenni a tej. De ha egy kevés laktózt még bírsz, nézd meg a neten az összetevőket. Ha a lista vége felé van a tejszármazék, akkor nem lehet benne olyan sok. A briós például nekem nem okozott gondot.

De lehet akár zsemle+zacskós saláta+laktózmentes mozarella, vagy sós leves tonhal vagy laktózmentes sajtkrém vagy sonka, felvágott.

A pénz mennyire számít? Olcsóbban jössz ki egy otthon készített szendviccsel. Margarint, felvágottat, laktózmentes sajtot, májkrémet stb. nem egyadagos kiszerelésben fogsz kapni. A kenyér sokkal olcsóbb, mint a zsemle vagy a péksütik.

2023. aug. 31. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!