Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Barátom olyat főzött amit nem...

Barátom olyat főzött amit nem ehetek, most mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nem régóta vagyunk együtt és erről még nem beszéltünk. Meglepett ma vacsival mert versenyen voltam vidéken és jó helyezést értem el. :) De sajnos a székely kaposztát nem tudom megenni mert van benne tejföl ami meghajt. Csak olyan cuki nem akarom elvenni a kedvét. 🙄😔

2022. júl. 30. 22:22
 1/8 anonim ***** válasza:
35%
És nincs nálatok WC vagy mi a baj?
2022. júl. 30. 22:28
 2/8 anonim ***** válasza:
95%
Pedig nincs más mint értelmesen elmagyarázni hogy, "Figyelj, nagyon aranyos vagy hogy vacsival vártál, de nekem ez a kaja nem tesz jót, mert laktózintoleranciám van"
2022. júl. 30. 22:35
 3/8 anonim ***** válasza:
95%
Mondd meg neki, hogy nagyon örülsz és nagyon értékeled, de sajnos laktózérzékeny vagy. Meg fogja érteni, hogy erről még nem beszéltetek. Fölösleges lenne hazudgálni, jobb az őszinteség már a kapcsolat elején is.
2022. júl. 30. 22:36
 4/8 anonim ***** válasza:
70%
1.Volt már hasmenésed, kellemes érzés volt?
2022. júl. 30. 22:36
 5/8 A kérdező kommentje:
Igazatok van! Kicsit bátortalan vagyok. Lehet azért megkóstolom.
2022. júl. 30. 22:41
 6/8 anonim ***** válasza:
86%

Egy normálisan elkészített székelykáposztában nincs tejföl, azt a tetejére szokták rakni. Szóval először talán kérdezd meg, hogy milyen recept szerint készítette.

Ha tejfölösen, akkor meg mondd el neki, hogy laktózérzékeny vagy és csak olyan tejfölt és tejterméket tudsz enni.

2022. júl. 30. 22:47
 7/8 anonim ***** válasza:
97%
ilyen esetben szerintem mindkét véglet illik: közölni vele egyértelműen hogy ez ne mvolt a legjobb választás ezért és azért, s illedelemből egy picit enni is belőle ami őt is megnyugtatja. de tényleg a lényeg a kommunikáción van, tessék mindent megbeszélni közösen
2022. júl. 30. 23:48
 8/8 anonim ***** válasza:
97%

Ha tényleg tejfölös, ne egyél belőle. Mondd el a barátodnak, hogy ilyen gondod van. Ha normális, akkor megérti, és legfeljebb esztek valami mást, vagy pizzát rendeltek. Azért azt mondd neki, hogy ne érezze rosszul magát, nem tudhatta, ha te nem mondtad neki.

(Egyébként nálam ilyen esetekre van laktáz tabletta.)

2022. júl. 31. 01:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!