Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Korpás keksz (Koropovit)...

Korpás keksz (Koropovit) légmentes tárolására van valami bevált módszer?

Figyelt kérdés
Mindig tartok itthon, de teljsen kiszámíthatatlan, hogy mikor nyúlok hozzá. Kéne egy jó módszer, hogy akár bontás után 1-2 hónappal is friss maradjon, amit nem eszek meg azonnal. Általában megpróbálom erős (fekete) fémcsipesszel lezárni a bontott végét, és a már kiürült rekeszeket is lehet esetleg levágni, felgyűrni, és becsavarom egy vagy két egyszerű "péksüteményes-zöldséges" zacskóba. A módszer rövid távon működik, de egy hónap után már levegő-átjárta a keksz, nem finom, nem friss.

2023. aug. 27. 17:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez jó, csak igazából szerintem nem valószínű, hogy ennek köze van a puhuláshoz, mert a zacskóban sincs vákuumban. Ezen kívül mindig be kell engedni a levegőt, ha kivesz egyet. Vegyél inkább reggelizőkekszet, az kisebb csomagolású, pár darab van benne.
2023. aug. 28. 14:59
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem szoktam olyan kekszet enni, de ez megoldás lehet a kérdező számára, ha nagyon fontos.

Egyszer azért nézegettem az ilyen vákuumos dobozt, mert volt egy étrend-kiegészítő, amit nem érhetett pára, mert akkor elvesztette a hatékonyságát.

Lehet, hogy jó, ha van otthon egy ilyen doboz, de ki tudja - nem tudom, hogy mennyire lehet kihasználni.

Egy keksz miatt nem biztos, hogy megéri megvenni. Majd a kérdező kitalálja.

2023. aug. 28. 15:08
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Jó tudni, hogy ilyen is van, de ennyit biztos nem fogok a keksz problémára költeni.

"Reggeliző": drágább, rengeteg fölölösleges műanyagszemetet előállító megoldás, és nem eszem olyan kekszet, amiben cukor van. Egyébként szinte minden kekszben cukor van.

A Korpovit korpás keksz szuperegészséges, de kár, hogy a csomagolása olyan, hogy ha kibontom, már nem lehet úgy visszacsukni, hogy ne menjen bele levegő, egy-egy rekeszt le lehet könnyen vágni, de akkor meg átszúrja a külső csomagolást... Talán valami erősebb zacskóba kellene áttenni az egészet, és akkor azt le lehet zárni csipesszel szépen.

2023. aug. 29. 01:04
 14/15 A kérdező kommentje:
Vagy az egész rekeszt kiveszem, és a külső csomagolásba visszateszem a megmaradó kekszeket, és lecsipeszelem...
2023. aug. 29. 01:06
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Remélem, találsz megoldást! :)
2023. aug. 29. 01:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!