Hogyan kell tárolni a szemes kávét?
Körülbelül 1,5 hónap alatt megiszok fél kg szemes kávét, de a végére már nagyon sokat veszít az aromájából, olyan üres íze lesz. Eddig csatos üvegben tároltam, de ezek szerint nem alkalmas erre. Olyat szeretnék, ami a végére is finom ízű marad.
Valaki szerint elég az eredeti csomagolásban hagyni, csak amennyire lehetséges, légmentesen lezárni. Ez jó megoldás lehet? Vagy egyéb tippek?















#1,2 a hűtő elvileg tilos, mivel amint kiveszed, a pára kicsapódik a szemeken. Neked mi a tapasztalat?
#3 fémet azt olvastam én is. Fém tárolóban jobban megőrzi az aromáját, mint az üvegben?
Egyébként száraz, hűvös és sötét helyen tárolom.















" a hűtő elvileg tilos, mivel amint kiveszed, a pára kicsapódik a szemeken."
Igen. És aztán pár perc alatt felmelegszik, elpárolog róla, és semmi gondot nem okoz. Olyan mint amikor a szemüveged bepárásodik, mikor télen bemégy valahova. De csak egy két perc, nem csorog, nem teszi tönkre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!