Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan kell tárolni a szemes...

Hogyan kell tárolni a szemes kávét?

Figyelt kérdés

Körülbelül 1,5 hónap alatt megiszok fél kg szemes kávét, de a végére már nagyon sokat veszít az aromájából, olyan üres íze lesz. Eddig csatos üvegben tároltam, de ezek szerint nem alkalmas erre. Olyat szeretnék, ami a végére is finom ízű marad.

Valaki szerint elég az eredeti csomagolásban hagyni, csak amennyire lehetséges, légmentesen lezárni. Ez jó megoldás lehet? Vagy egyéb tippek?

2023. máj. 14. 20:27
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Én hűteni szoktam, sötét csomagolásban, és zártan, hogy ne legyen nedves.
2023. máj. 14. 20:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Kieg: fekete, zipzáras zsacskóm van, a kávéház ebben árulja. Ezt berakom a hűtőbe.
2023. máj. 14. 20:41
 3/8 anonim ***** válasza:
65%
Fémben kell, hogy megőrizze az aromáját.
2023. máj. 14. 20:57
 4/8 A kérdező kommentje:

#1,2 a hűtő elvileg tilos, mivel amint kiveszed, a pára kicsapódik a szemeken. Neked mi a tapasztalat?

#3 fémet azt olvastam én is. Fém tárolóban jobban megőrzi az aromáját, mint az üvegben?

Egyébként száraz, hűvös és sötét helyen tárolom.

2023. máj. 14. 21:05
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem veszem ki hosszan, kicsit ami kell kiszedek, megy vissza. Ennyire nem gyors az.
2023. máj. 14. 22:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A csatos üveg tökéletes, csak a zacskoval együtt tedd bele a kávét.
2023. máj. 15. 07:55
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi, kipróbálom 🙂
2023. máj. 15. 17:29
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

" a hűtő elvileg tilos, mivel amint kiveszed, a pára kicsapódik a szemeken."

Igen. És aztán pár perc alatt felmelegszik, elpárolog róla, és semmi gondot nem okoz. Olyan mint amikor a szemüveged bepárásodik, mikor télen bemégy valahova. De csak egy két perc, nem csorog, nem teszi tönkre...

2023. máj. 15. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!