Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Egy szlovák kelt nevű sört...

Millia kérdése:

Egy szlovák kelt nevű sört találtam a pincében. Kereken 20éve gyártották, de csak most került elő. Csattos üvegben légmentesen lezárva. Mit gondoltok nincs megromomolva?

Figyelt kérdés

Az íze az olyan mint kereken 20 éve, semmi ecetes/possadt íz..

Májcirózist vagy gyomorrontosást nem kívánok..

Annyit nem ér..

Meg annyira nem is értek a sörökhoz..

Kérdesem lenne aki jobban jártas a sörökben, létezhet olyan h 20 évig eláll egy sör ha fénymentesen és légmentesen van tárolva?

Lehetséges lehet ez?

A sör az nem bor meg pálinka, amik kihúzzák évtizedekig...



2021. okt. 21. 23:35
A kérdező szavazást indított:
Sör
Kelt
Slovákáj
Szlovák
4 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
A helyedben nem merném meginni, de sokat elárul, hogy milyen a szaga, amikor majd kinyitod.
2021. okt. 22. 00:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Én is pont erre hajasztam, h gáz a szaga, tuti nem!!!

De édeskés finom illata van, nem vagyok egy nagy alkesz, tényleg csak alkalomattán fogyasztok sört, de feltételezem, hogy egy romlott sörnek, orrfacsaró bűze lenne na meg íze...

De ez olyan mintha ha a gyárból jött volna ki pár napja...

Szóval ezért vagyok dillemmában , mert ez nem utal arra...

2021. okt. 22. 00:53
 3/6 anonim ***** válasza:
67%
Hagyd a fenébe, egy tálca sör is csak pár ezer ft.
2021. okt. 22. 01:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
51%

Csattos üvegben -> Csatos üvegben

possadt íz -> poshadt íz

hajasztam -> hajaztam (bár ez a szó abszolút nem illik ide)

alkalomattán -> alkalomadtán

olyan mintha ha -> olyan, mintha

dillemmában -> dilemmában

2021. okt. 22. 01:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
77%
Az emberi szájnál komplexebb biológiai labor nem létezik. Megkóstolod, ha rossz kiköpöd.
2021. okt. 22. 02:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nem lehet, mint a friss, nyilván ez költői túlzás részedről, de van esély rá, hogy jól tárolva, gyakorlatilag sterilen lezárva tényleg minimális csökkenés van a nehezebb ízekben. Az aromakomló-összetételt (ha volt egyáltalán valami számottevő) nem fogod megtudni már fél év után se, és akad még illékony íz a sörben ezen kívül is, de ami sör volt, az sör is lesz, csak épp egy másik, jóval laposabb sör. Ha UV nem érte, nem volt mi alakítson rajta, ha hidegben volt, az esetleges maradék átalakulások is lelassultak. Nyilván semmi sörrontó dolgot nem zártak a palackba, ergo van egy olyan söröd, ami legfeljebb a maga összetettségében alakulgatott át, ahogy tudott.
2021. okt. 22. 06:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!