Csak nekem csípi ennyire extremen a hagyma a szememet?
Szerintem ez mar konkrétan nem normális. Csak meg pucolok egy hagymát meg a vagasnal nem tartok es egyszerűen mar nem tudom a hagyma közelébe nyitva tartani a szemem. Arrébb megyek jobb lesz de a közelébe esélytelen szét marja, konnyezek minden bajom van.
Másnak is ennyire extrem vagy csak nekem?
Mit tudnek csinalni hogy ne csipjen ennyire?
Én is ilyen vagyok, már a pucolásnál is könnyezek, sőt még tüsszentek is egyet. :D
Nekem ami bevált, hogy előtte egy fél órára legalább beteszem a fagyasztóba a hagymákat, ha tudom hogy kell nagyobb mennyiség az ételbe, aztán míg felvágom nem csíp.
Biztos, hogy van egyéni érzékenység, de valamennyire meg is lehet szokni.
Segít, ha a hagyma nagyon hideg (kevésbé párolog) és a kés nagyon éles (tisztább a vágás, kevesebb a roncsolt növényi sejt, amiből kijönne az illóolaj).
És addig keress olyan recepthez, amihez karikára, vagy nagyobbra vágott hagyma is jó!
És párezer Ft-ért lehet kapni madzagos hagymaaprítót (berántod, mint a motorfűrészt, felpörög az aprítókés a kis edényben, felvágja a hagymát).
Nekem is mindig férjem vágta, de szerintem mi vagyunk az átlagosak és ő a marslakó immunis 😀
De nekem sem mindegyik csípte ugyanannyira, azt tapasztaltam, hogy a szemre gyakorolt hatás fordítottan arányos a nyelvre gyakorolt hatással, azaz amit megpucolni se tudtam, máris bőgtem, azt viszont nyersen meg tudtam volna enni magában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!