Újhagymát/zöldhagymát ki honnan szokta enni?
Figyelt kérdés
Ma a reggeli mellett kaptunk ezen össze a barátnőmmel, hogy vajon melyik irányból helyes fogyasztani az újhagymát: alulról (a hagyma rész) vagy felülről (a szár felől)? És sajna nem igazán jutottunk dűlőre. Szerintem hülyeség alulról enni, mivel akkor az "elágazási pontnál" szétesne az egész. Szerintetek?2022. máj. 9. 17:04
A kérdező szavazást indított:
Alulról (hagymatest felől)
Felülről (szár felől)
23 szavazat
1/9 anonim válasza:
Én például a zöld részét meg sem eszem.
2/9 anonim válasza:
Én itt a Bükkben az erdőből szoktam enni.
4/9 anonim válasza:
Nem értem miért lenne hülyeség alulról enni? Igen a zöld része külön válik és akkor mi van (össze kell fogni és kész)?? Ha felülről eszed akkor is össze kell fognod a zöld részét mert általában szétáll...
5/9 anonim válasza:
Én a zöld levél részét levágom, de úgy hol elkezd rágható állapotba kerülni, tehát amint nem levél állaga van csak, én onnan fogyasztom.
Szerintem soha nem ettem a hagyma felöli rész felől.
6/9 anonim válasza:
Teljesen mindegy, kinek hogy esik jól.
Egyébként én úgy szoktam, hogy kb 6-8 cm-es darabokra vágon elöször az egészet, és utána darabonként eszem.
(Aki meg nem eszi a zöld részt, az éppen a legértékesebb, vitaminokban leggazdagabb részt nem fogyasztja)
8/9 Metionin válasza:
Az egészet felvágom egy deszkán és keverve szórom a darabkákat a kajámra. Viszont a fehér rész felől kezdem vágni.
9/9 anonim válasza:
Én a zöld részével kezdem. Pont olyan okból, mint írtad. AMúgy a zöld részét sokkal jobban szeretem, nekem az az igaz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!