Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Milyen tojás a jó tojás?

Milyen tojás a jó tojás?

Figyelt kérdés

Az egyik (magyar) nagyáruházban vettünk 60 tojást az ünnepek miatt.

Kemény tojást (is) csináltunk.

A héja apróra töredezett, alig lehetett megpucolni, pedig tettünk sót a főzővízbe, aztán hűtöttük is, mégis iszonyat volt az egész!

Aztán meg nem lehetett a tojás-szeletelővel felvágni, mert olyan vastag "bőr" vagy mi a bánat volt rajta. Hát nem szégyen, hogy ilyen szarokkal etetik az embert?!

tegnap 02:42
 1/10 anonim ***** válasza:
76%
A tiszta és zamatos.
tegnap 07:54
 2/10 anonim ***** válasza:
84%

Lehet ha megnézted volna még magyar sem lett volna hanem pl lengyel.

Én például termelőtöl veszem és nyilván mindig friss mert cserélődik az áru.

tegnap 08:08
 3/10 anonim ***** válasza:
77%

Általában a nagyon FRISS tojást nem lehet megpucolni.

Egyébként meg a belsö hártyát minden esetben le kell szedni szeletelés elött, mert azt nem vágja a szeletelö

tegnap 08:48
 4/10 anonim ***** válasza:
77%

Az a jó tojás, ami nem romlott.

Azzal a bőrrel együtt kellett volna leszedni a héját és akkor nem törik, hanem lejön nagyobb darabokban.

tegnap 09:08
 5/10 anonim ***** válasza:
85%
A tudatlanság ordító. Mindössze annyi volt a tojás bűne, hogy túl friss volt. Hát már ez is baj?
tegnap 09:38
 6/10 anonim ***** válasza:
16%
Friss tojás az amit a vízbe helyezéskor alámerülni látsz , ami fent lebeg a romlott . Célszerű vízpróbázni minden esetben , pláne nyáron amikor minden bomlik . A színe változó mert a táp és az adalékaik megtévesztik a felhasználót , nem a narancsszínű a tanyasi házi stb .
tegnap 10:31
 7/10 anonim ***** válasza:
90%
6-os: OLvasd már el a kérdést, a tojásnak nincs semmi baja, csak nem tudta a kérdezö lepucolni a héját!
tegnap 11:38
 8/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy mit jelent az hogy "mélyalmos", meg egy csomó más kategória amivel meg vannak jelölve. Annyit tudok, hogy a méretet az S,M stb. betűkkel jelölik, de az szemmel is látszik.
tegnap 19:50
 9/10 anonim ***** válasza:
59%

8

Tessék:

[link]

tegnap 21:15
 10/10 anonim ***** válasza:
42%

„Hát nem szégyen, hogy ilyen szarokkal etetik az embert?!”

De, az. Tyúkpetesejtet etetnek velünk, miközben emberek vagyunk. Akkor már miért nem emberi petesejtet eszünk? Én mindenesetre évek óta nem vettem tojást, előtte is csak bio-t.

ma 01:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!