Üdv! a főző és fehér hagyma ugyanaz csak más néven?
A fehérhagyma édeskésebb ízü hagymafajta.
A fözöhagyma a fiatal vöröshagyma, amikor már a tavaszi zöldahagymának kezd feje lenni, de még a zöldje is megvan valamennyire, és a hagymája még nem érett, levesebb, mint amikor már beérett és tárolható.
mindenkinek köszönöm az eddigit!
akkor tehát a fehér hagyma csak ezen a néven fut, ugye? és hol lehet kapni? - keresem, de nem igazán találok
Nem értem a lepontozást. A főzőhagyma teljes érettsége előtt leszedett hagyma. Ennyi. Nem fehér hagyma, nem vörös, nem lila, nem fokhagyma.
Ha így jobban tetszik, akkor fiatal vöröshagyma. A fehér hagyma feje teljes érettség után is fehér. Kiszáradás után is fehér maradnak buroklevelei.
"... a fehér hagyma más fajta ..." - igen, ezt én is tudtam, engem az érdekel(t), hogy milyen EGYÉB névvel fordulhat még elő
"... Egyáltalán, mire kell? Mert ezzel főzni luxus." - főzni kell :-); vannak olyan emberek, akiknek az emésztése nem tolerálja az egyéb hagyma fajtákat
A fehér hagyma kevésbé csípős, szelídebb, édesebb mint a vörös. Főzésre is használható, nem lesz rossz az étel, de nem arra való. Hamburgerhagyma a "beceneve", de a lényeg az, hogy nem főve-sütve használjuk. Többféle olyan ételbe tehető, amiben nyersen kerülnek alapanyagok, mint pl. paradicsom, uborka, retek stb. is. Salátába is tehető.
Ha nem tudod enni a vöröshagymát, lehet ezzel nem lesz gondod, de mérget nem vennék rá.
A magasabb árat két dolog indokolja. Rövidebb ideig tárolható, kisebb az igény rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!