Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tudod mit jelent a TV paprika?...

Tudod mit jelent a TV paprika? Még ne nézz utána!

Figyelt kérdés
Én tudom mit jelent, csak nem vagyok benne biztos, hogy mindenki, és zavar, hogy még mindig ezt használják szinte az összes nagyobb sárga paprikára. A kisebbekre (színtől függetlenül) meg azt, hogy lecsópaprika, mintha meg kéne mondani, mire kell használni. Szerintem elég lenne minimális súlyt vagy méretet megadni, ami más zöldségnél/gyümölcsnél előfordul.

2023. aug. 12. 10:13
A kérdező szavazást indított:
Tudom
Nem tudom
50 szavazat
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
94%
Tölteni való.
2023. aug. 12. 10:15
 2/25 anonim ***** válasza:
94%
Tudom, ez már "ezer éve" köztudott - tölteni való paprika
2023. aug. 12. 10:19
 3/25 A kérdező kommentje:
Nem kellett volna leírni a választ, ez nem kvízjáték. Bocs, de kérni fogom a válaszok törlését. Elég lett volna véleményt írni a dologról.
2023. aug. 12. 10:25
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem úgy van, hogy törölteted a válaszokat - ugyanis a HASZNOS válaszok maradnak, akár tetszik neked, akár sem.

Másrészt mi a kérdésed, ha nem az, amire válaszoltunk????

2023. aug. 12. 10:29
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

A súly/méret megadása semmit sem mond egy kezdö valakinek, másrészt a lecsópaprika nem cask méretben különbözik a többitöl, hanem minöségben is, a félfonnyadt erre még böven jó, ezért is szokták így megadni.

A töltenivalónál sem föleg a méret a lényeges, hanem a viszonylag egyenes, feszes, friss állag, amit könnyen lehet tölteni, a görbe, löttyedt, állott nem alkalmas erre.

Szerintem hülye megjegyzések kiírása helyett elöször próbálj meg megtanulni fözni, szerezz kellö gyakorlatot és akkor fel tudod majd fogni, miért adják meg így a paprika besorolását.

2023. aug. 12. 10:32
 6/25 anonim ***** válasza:
45%
Az én válaszom nincs a szavazó listában: egyszer tudtam, de már elfelejtettem. :)
2023. aug. 12. 10:34
 7/25 A kérdező kommentje:
#4 Nem töröltetést írtam, hanem kérést, bár az igaz, hogy nem írtam le külön, hogy ne írjátok le a jelentését... Az volt a naiv feltételezésem, hogy van, aki nem tudja. Válasz (megfejtés) helyett szavazatokat vártam csak, vagy esetleg olyan válaszokat, amikben leírják, hogy tévedek, vagy esetleg igazam van, valóban nem vagyok egy nagy szakács, csak nem szeretem, ha leírják valamihez, hogy mire való. Most pl. láttam babapiskótát, amit nyilván csak babáknak lehet adni... De ha le is kell írni, írják le rendesen, és ne rövidítsék, mint (gondolom) a piacon.
2023. aug. 12. 10:47
 8/25 anonim ***** válasza:
80%
tele-vízió paprika
2023. aug. 12. 10:47
 9/25 anonim ***** válasza:
92%
A lecsópaprika - minden tévhittel ellentétben - nem a bolti ilyen-olyan hibás, görbe, vegyes, bolti hulladék TV paprika, hanem a vékony és matt héjú, viszonylag vékony húsú paprika. Ez az amiből a jó lecsó készül, mert nem lotyog 2 liter vízben és nem kell köpködni evés közben a vastag, pöndörödő filmszerű héjakat.
2023. aug. 12. 10:54
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

"csak nem szeretem, ha leírják valamihez, hogy mire való. Most pl. láttam babapiskótát, amit nyilván csak babáknak lehet adni"

Annak az a neve... Nem használati utasítás kezdő anyukáknak, hanem ennek a fajta keksznek a neve. Azt tudtad, hogy a macskanyelv csokiból van? A dunakavics meg igazából mogyoró?

2023. aug. 12. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!