Miért lett olcsó a tojás?
Egyszerű közgazdasági oka van. Mert most dömping van, a tyúkok tojnak ezerrel. A vásárlás szempontjából meg nyár van, és szabadság időszaka, sokan nyaralnak, kevesebb kaját vesznek.
Térjünk vissza erre a kérdésre ősszel, ugyanis a baromfi úgy működik, hogy csak akkor tojik, ha elegendő ideig van világos. Ezért van az télen, hogy akár napokig nincs tojás, ritkán, nagy hidegben egyáltalán nem tojnak.
A hűtő, és nagyüzemi tyúktartás előtti időkben a hagyomány szerint, a Nagyboldogasszony napja – augusztus 15. – és a Kisboldogasszony napja – szeptember 8. – között tojt tojások megfelelő eljárással tartósítva bizony frissek és egészségesek maradtak, egészen Húsvétig is. Meszes lébe mártva, majd megszárítva tartották, hogy mindig legyen elegendő tojás a konyhán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!