Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi baja lehet a tojásnak?

Mi baja lehet a tojásnak?

Figyelt kérdés
A férjem ma vett tojást a boltban. A dátum szerint 24-ig jó, vagyis még majdnem egy hétig. Viszont, amikor felütöm, a sárgája szét van benne folyva. Némelyiknek konkrétan bele is van ragadva a héjába. Rettenetesen bosszantó, ugyanis szét kellene választanom a fehérjét meg a sárgáját, de így hogy a sárgája nem marad egyben, nagyon nehéz. Amellett, hogy nem is valami bizalomgerjesztő. 18 darabot vett, szívem szerint visszavinném, mert eddig ötből öt ilyen szar. Egyáltalán fogyasztható? Még ilyennel nem találkoztam.
2023. júl. 18. 10:38
 1/8 anonim ***** válasza:
40%

fura. en nem ennem meg. tojassal plane ne hulyeskedjetek.

Vagy kidobod es vesztek ujat vagy, igen, fogd a blokkot es vidd vissza

2023. júl. 18. 12:12
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Visszaviheted, de a romlott tojás zavarosan össze van keveredve, nem is látható, hogy hol kezdődik a fehérje és hol végződik a sárgája.

Szürkés, zöldes színű és nagyon büdös.

2023. júl. 18. 12:23
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván még nem romlott, de ha a céljaidnak nem megfelelő, akkor vidd vissza! Egy tojástól elvárható, hogy ketté lehessen választani sárgájára-fehérjére, ha ügyesen csinálod.

A lejárat mondjuk nem releváns, mert ahol tartanak tyúkokat, ott hónapokig is eltárolhatják a hűvös kamrában a tojást, holott nem eladásra szánják, hanem saját használatra, mert pl. télen nem igazán tojnak a tyúkok.

2023. júl. 18. 12:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha régi a tojás akkor szokott a héjához ragadni.

Jó még max rántottának.

2023. júl. 18. 13:06
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Visszaviheted, de nem köteles visszavenni. Ez nem így működik.
2023. júl. 18. 14:56
 6/8 anonim ***** válasza:
a megzápulás előtti fázisban (amikor már egyértelműen érzed hogy büdös) az szokott lenni hogy nagyon kevés a fehérje mikor felütöd, ha ilyet is tapasztalsz akkor már épphogy jó é csak trükköztek a dátummal.
2023. júl. 18. 19:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Épp mostanában találkoztam ilyennel. Mondjuk már egy hónapja lejárt, de nem gondoltam hogy ez probléma (hűtőben volt). Kb. minden második volt olyan, hogy nem vált szét vagy beleragadt a héjába. Nem volt büdös, de én kidobtam a gyanús darabokat.
2023. júl. 18. 20:50
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Rendszeresen találkozom ilyen tojással. Teljesen ehető. Bosszantó, de ehető.

A frissebb tojásoknál kevésbé fordul elő

2023. júl. 19. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!