A tojásnak melyik része romlik meg és szobahőmérsékleten kb mennyi időalatt?
Figyelt kérdés
2020. márc. 30. 10:03
1/7 anonim válasza:
Megromlani nehezen tud a tojás. Szoba hömésrékleten felbontás nélkül is hetekig nem romlik meg. Hütöbe meg 2 hónapot is kibír.
DE ha a tojásban van szalmonella, akkor szobahömérsékleten akár 2-3 óra alatt is sokszorosára szaporodhat a szalmonella és az már hányást, hasmenést okoz.
2/7 A kérdező kommentje:
De ha feltöröm a tojást és kulon veszem a sargajat a feherjetol akkor sem romlik meg szobahomersekleten?
2020. márc. 30. 10:25
3/7 anonim válasza:
Megszárad hamar a teteje/széle, főleg a sárgájának hamarabb, szóval nem érdemes tárolgatni.
De vagy mi, egész tojásra gondolsz, ami nincs még feltörve? Hát az akkor sokáig bírja.... Ha feltöröd, akkor meg látod, hogy jó-e vagy nem.
Amúgy ha tál vízbe rakod, és lesüllyed, akkor az tuti jó. És minél inkább kilóg a vízből, annál esélyesebb, hogy már öreg és nem jó.
5/7 anonim válasza:
A tojásfehérje folyékony állapotban hűtőszekrényben akár hetekig is eláll, a benne levő lizozim enzim feloldja a kórokozókat. Anyósom így tárolta a tojásfehérjét, amiből aztán hihetetlenül finom csokoládékrémet készített egy idő után és az embernek semmi baja nem lett tőle, csak megnyalta utána a száját.
6/7 anonim válasza:
Az ugye megvan, hogy a tojás egy nagy sejt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!