Csak szerintem gáz, hogy ezek az élelmiszerek egy huszezer fős,Budapest melletti kisvárosban sem kaphatóak? Esetleg az én igényeim magasak?
Nincs friss articsóka, édeskömény, mángold, brokkoli raab (rapini). Erdei gombát is alig lehet találni, friss zöldborsó és zöldbab is ritkán van. Pedig legalább fél tucat zöldséges van a városban.
Nincs egyetlen hentes sem, ahol lehete friss halat venni (a rákot és kagylót meg sem említem).
Nincs egyetlen igazán jó pékség sem.
Alig lehet jó minőségű, esetleg különlegesebb sajtot venni (parmezán, gran padano, gorgonzola, cheddar, brie és camambert van, de ami ezeknél különlegesebb az nem igazán).
Tudom, ezek egy része nem olcsó, de pl. egymást érik a fagyizók és cukrászdák, amik szintén drágák. Én pl. nem iszom alkoholt, nem igazán eszem édességet (legfeljebb heti 1-2 alkalommal vagy ritkábban), nem dohányzom, nem kávézom (évi néhány alkalommal). Viszont ezekre lenne igényem.
Nem ide tartozik, de egy könyvesbolt sincs...
Bemész a zöldségeshez, henteshez és megrendeled amit akarsz.
Ha nem ismernek jól, akkor kifizeted előre nagyjából az összeget.
Én 2500 fős faluban lakom, de nálunk ez így működik. Halgazdaság is van, de ott nyilván nem kapsz polipot meg rákot.
Sajtot meg magyarországi olasz webshopból hozatok.
Ja és azt lehagytam, hogy pékség is van a településen, eszméletlenül finom kenyérválasztékkal, de ha extra igényed van, azt is meg kell előre rendelni.
12-es voltam.
Ezeknek nagy részt luxus cikk, azért, meg minek tartsák, amikor mondjuk max 3-4 ember venné.
Azt árulják, amire kereslet van.
Viccelsz? Nálunk sokszor olyan dolgokat se lehet kapni mint pl kaliforniai paprika, vagy (bármilyen) édes fehérbor, stb. Pesttől 30 km-re.
Néha azt érzem hogy a vidéki boltok úgy álnak hozzá hogy a vidéki suttyó ne shoppingolgasson….
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!