Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Csak szerintem gáz, hogy ezek...

Csak szerintem gáz, hogy ezek az élelmiszerek egy huszezer fős,Budapest melletti kisvárosban sem kaphatóak? Esetleg az én igényeim magasak?

Figyelt kérdés

Nincs friss articsóka, édeskömény, mángold, brokkoli raab (rapini). Erdei gombát is alig lehet találni, friss zöldborsó és zöldbab is ritkán van. Pedig legalább fél tucat zöldséges van a városban.

Nincs egyetlen hentes sem, ahol lehete friss halat venni (a rákot és kagylót meg sem említem).

Nincs egyetlen igazán jó pékség sem.

Alig lehet jó minőségű, esetleg különlegesebb sajtot venni (parmezán, gran padano, gorgonzola, cheddar, brie és camambert van, de ami ezeknél különlegesebb az nem igazán).

Tudom, ezek egy része nem olcsó, de pl. egymást érik a fagyizók és cukrászdák, amik szintén drágák. Én pl. nem iszom alkoholt, nem igazán eszem édességet (legfeljebb heti 1-2 alkalommal vagy ritkábban), nem dohányzom, nem kávézom (évi néhány alkalommal). Viszont ezekre lenne igényem.

Nem ide tartozik, de egy könyvesbolt sincs...

2023. júl. 18. 09:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
A fővárosban sem kapható ezek mindig és mindenhol.
2023. júl. 18. 10:08
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Arra van állandó kínálat, amire van állandó kereslet. Nyilván ezt nem szokás nálunk napi szinten vásárolni ezért nem hoznak a nagykerbol
2023. júl. 18. 10:16
 3/15 anonim ***** válasza:
86%
Igen, a te igényeid magasak. Ezek a termékek rárohadnának a kereskedőkre, annyira marginális irántuk az érdeklődés helyileg. Az meg nem rentábilis senkinek, hogy 2-3 ember számára tartsanak ilyeneket, "vagy bejön és megveszi, vagy nem" alapon.
2023. júl. 18. 10:17
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Nincs rá akkora kereslet. Én megyeszékhelyen élek, de nincs igazán friss kagyló, rák, hal, csak a Metroban.

Volt egy halas bolt, de pár hónap után tönkrement.

2023. júl. 18. 10:24
 5/15 anonim ***** válasza:
95%

Nem csak az a baj ezekkel, hogy drágák, hanem az, hogy drágák és nem is kelendők. Ott vagy te, aki ezeket megvenné, és lehet, hogy nem lövök alá azzal, hogy tízezerből 1.

A hagyományos zöldségeket (ide sorolom a borsót és a zöldbabot) én is hiányolom, mert sok esetben manapság csak fagyasztva lehet kapni, de ez is a kereslet:kínálat miatt alakult így. Több a ráfordított költség, mint amennyit az emberek hajlandók lennének fizetni érte. Nyilván van olyan zöldséges, ahol lehet kapni, de elhiszem, hogy országosan nem jellemző.

A halak megint egy olyan kategória, hogy sarki hentesnél nem fogsz találni, mert rárohadna. Vannak multik külföldről hozott halakkal, vannak kifejezetten halárusok (bár ez vidéken szinte 0), ahol meg lehet ezeket vásárolni, de többségében fagyasztva tudsz csak hozzájutni, és arra sincs pénze mindenkinek.

2023. júl. 18. 10:25
 6/15 anonim ***** válasza:
41%
Különlegesebb sajtot keress háznál, kézműves termékeket árulóknál.
2023. júl. 18. 10:27
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ami ebből szerintem reális elvárás lenne, az a jó pékség, a bab, a borsó és esetleg a hal.

A többi az emberek zöme szemében túl speciális.

2023. júl. 18. 10:33
 8/15 anonim ***** válasza:
34%
Tudom, én csak egy vagyok a sok közül, de 65+ évem alatt ezek egyikéből sem vettem egyetlen darabot sem, és nem is vágyom rá.
2023. júl. 18. 10:34
 9/15 anonim ***** válasza:
20%
Igen, csak szerinted. Ezek alapján nem sokat tudsz a növénytermesztésről, állattartasról.
2023. júl. 18. 10:36
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Haha itt nálunk a Tescoban a cipők helyére beraktak ötezer db könyvet, mintha bárki olvasnak itt, a lakosság nagy része tudjuk mi, írni olvasni nem tudnak de azé kell a sok könyv ..
2023. júl. 18. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!