Ha a gyümölcslevekre rá van írva, hogy hány százalék gyümölcsöt tartalmaz, akkor a többi élelmiszerre miért nem?
Mert a tévképzetekkel ellentétben a tejet nem vizezik.
A tej alapú italoknál (kakaó, jegeskávé) feltűntetik, hogy mennyi tej van benne.
Például mire gondolsz?
Mert például a tejre pont rá van írva, hogy hány %-os, (0,1; 1,5; 2,8; 3,5..)
a zsírtartalmából meg egyenes arányban lehet következtetni a minőségére.
A gyümölcslé úgy készül, hogy a gyümölcsöt kipréselik, ami kijön belöle, az a 100 % gyümölcslé. Ha ehhez tesznek ugyanannyi vizet, akkor az eredmény 50 %-os gyümölcslé lesz, mert a fele víz.
A tej úgy készül, hogy a tehenet megfejik és ez jön ki belöle. Ami a különböz tejeket megkülönbözteti, az a benne lévö zsírtartalom, a tejzsírt eltávolítják a tejböl, azaz ugyanúgy 100 % tej lesz, csak kevesebb zsírtartalommal, vizet nem tesznek bele.
8# Rendszeresen veszem tejboltból a tejet. Ittam már forralás nélkül is, és nem fostam össze magamat.
A tejboltból vásárolt tejnek párszor szinte nem is volt föle forralás után, majdnem íztelen volt, máskor pedig sűrűbb, ízesebb. Innen gondolom, hogy vizezik.
5# Igen, van. Ha felállok hova tűnik az ölem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!