Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Egy átlagos négytagú család a...

Egy átlagos négytagú család a mostani árak mellett hozzávetőleg mennyit költhet élelmiszerre?

Figyelt kérdés

2023. júl. 6. 19:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
32%
Mi csak 3-an vagyunk és 100-ból simán kijövünk. Főzök, eszünk mindent: zöldség, gyümölcs, hús, péksütemények, tejtermékek stb. A kenyeret itthon sütjük. És a kisfiamnak még nasikat, kubut is szoktunk venni. Mi a férjemmel csak csapvizet iszunk. Általában a Pennyben vásárolunk, néha a Lidlben. Az Aldiban mondjuk ez sokkal többe kerülne.
2023. júl. 6. 22:07
 12/20 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem sokat számít hogy hol és mit vásároltok. Könnyen el lehet költeni 300-at is meg még többet is 4 személyre.

Mi csak ketten vagyunk, kb havi 150-nél biztos nem költünk többet élelmiszer boltban (ebben benne van az a vegyiáru stb amit ott veszünk mert külön sosem számoltam). Igaz nekünk nagy kertünk van, gyümölcs és zöldség terem, szoktam befőzni, fagyasztani stb. Szóval pl.paradicsom szószt, répát, hagymát, körtét, bazsalikomot, szörpöt, lekvárt stb nagyon keveset, vagy egyáltalán nem veszek évek óta.

Amit veszünk az viszont minőségi, tartalmas étel és mondhatjuk hogy ha megkívánunk valamit a boltban azt meg esszük.

2023. júl. 6. 22:15
 13/20 anonim ***** válasza:
90%

7-es vagyok, azt kihagytam, hogy mi is igyekszünk itthon előállítani ezt-azt. Egy időben pl. csak itthon sütöttem pékárut, most picibaba mellett az nem nagyon fér már bele, csak ritkán, előtte kiflit, kenyeret csináltam itthon, meg reggelire valókat, bolognais táskàt, baconos stanglit, ilyesmiket.

Vagy pl. magunknak főzünk be egész évre paradicsomleves, lekvárt, teszünk el ecetes uborkàt, ennek egy része a kertben terem meg.

2023. júl. 6. 22:26
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi ketten vagyunk, de 150 ezer simán elmegy egy hónapban.
2023. júl. 7. 14:44
 15/20 anonim ***** válasza:
86%
Most miért lettem lepontozva? Csak leírtam a saját helyzetünket. Tényleg nem költünk 100-nál többet élelmiszerre.
2023. júl. 7. 14:46
 16/20 A kérdező kommentje:

Én mindenki válaszát felpontoztam, köszönöm. Kis veteményesünk nekünk is van, de nekünk a paradicsom, paprika még ilyenkor nem érik.

A 100-120 havonta a családnak tényleg nagyon inspiralo. Mi is vizet is vizet iszunk, és ritkán veszunk nassolni valót, de joghurtot pl sokat és gyakran, ez igaz.

Atgondolom majd. Szörnyű tényleg milyen drága, közben meg azt érzem nem azért dolgozunk, hogy semmit ne vezessünk meg.

2023. júl. 7. 15:36
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg próbáld ki a menütervet.

Nem kell görcsösen csinálni, 2 hétre előre írd össze, mit fogtok enni ebédre és vacsira, meg mit kell venni hozzá (nyilván tudtok napokat cserélgetni). És tényleg csak azt vegyétek a boltban, persze reggelire meg uzsira is gondoljatok.

Aztán ha letelt a 2 hét, nézd meg, mi maradt ki, mert esetleg túlvásároltad magad, és az alapján tervezz a következő 2 hétre.

Pár alkalom után kialakul a saját rendszered ebben.

2023. júl. 7. 16:19
 18/20 anonim ***** válasza:
85%
Mai árak mellett inkább az a furcsa ha valaki kijön 4 főre 200 alatt. És ehhez nem kell dőzsölni csak normális ételeket enni. Ha egészségesen akarsz étkezni, neadj isten valamilyen diétát kell követned (gluténmentes, tojásmentes, cukormentes stb) az tízezrekkel megdobhatja.
2023. júl. 7. 17:46
 19/20 anonim ***** válasza:

Már többször leírtam hasonló kérdések alá.

Addig nem mérvadó egy válasz, amíg be nem vallja az illető, hogy honnan kap INGYEN kaját. Egyszerűen annyira természetes, hogy a nagyi ellátja befőttekkel, tojással a családot, vagy a szülők évi kétszer vágnak disznót, vagy éppen minden hétvégén anyósnál ebédel a család, aki fel is pakol 1-2 napra való kajával.

De a legjobban az a magyarázkodó tetszett, aki a SZÉP kártyára kapott évi több százezret nem számolja a kosztpénzbe, pedig csak kaját vesz rajta. Vagy olyan is volt, akinek a céges menza ingyenes, így munkanapokon nem költ ebédre. Halló!!!! Már nem releváns a havi 30 ezer/fő kajapénz, amit pl. a 11-es írt. Ő is tuti elhallgat valamit. Vagy nagyon egészségtelenül étkeznek, tészta tésztával.

De hogy a kérdésre is válaszoljak, mi 3-an vagyunk, kamaszfiúval 300 ezer megy el kajára havonta. Ebben néha van rendelt kaja is, az legutóbb 50 ezer volt. Valamint nagy kert van, elég sok zöldség-gyümölcs terem benne, meg a szomszéd is ellát sokfélével.

Igazából folyton időhiánnyal küzdök, azért rendelek néha. Ha lenne időm akcióvadászatra, meg olcsóbb, de tápláló ételeket főzni, nagyjából 40-50 ezret tudnék spórolni. Talán.

De itt a másik nagy különbség, kinek mit jelent a kaja?

Mert van, akinek tök természetes a tescos párizsi a legolcsóbb kenyérrel, margarinnal. Az már más kérdés, hogy ebben a szendvicsben mikromnyi tápanyag sincs. És hosszú távon nem érdemes a kaján spórolni ilyen szinten, mert hiánybetegségek sorozatával kell megküzdeni, és amit most megspórolt a kaján, elkölti gyógyszerekre, kezelésekre.

2023. júl. 10. 13:05
 20/20 anonim ***** válasza:

Valóban van olyan, hogy a reggeli sajtos-párizsis kenyér zöldséggel, máskor meg mondjuk zabkása vagy tojás. Kenyérből is teljes kiőrlésűt sütünk. Tésztát, krumplit nagyon ritkán eszünk. Azt mondanám, hogy nem kizárólag egészséges ételeket eszünk, de zömében igen. Mindig írunk bevásárlólistát, azon kívül semmit nem veszünk és figyelünk az árakra. Pl. olcsóbb natúr joghurtot veszünk, ahhoz keverünk gyümölcsöt/házi lekvárt, sokkal olcsóbb, mint a jogobella. Vagy pl. friss zöldségek közül az akciósat választjuk. Néha valóban ebédelünk a nagymamámnál, meg szokott adni savanyúságot, nekünk meg van egy kis házi lekvárunk. Tescoba meg be se teszem a lábam, mert majdnem kétszer olyan drága, mint mondjuk a Lidl. Rendelni sosem szoktunk, max. alkalmakkor.

Szerintem meg sokszor pont azon is lehet spórolni, hogy egészségesebben étkezik az ember, nem veszünk készételt, mirelitet, chipseket, csokikat, üdítőket.

2023. júl. 10. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!