A tatár beefsteak egy kockázatos fogás;az ételmérgezés szempontjából?
Hát azért 1 hétig nem pacolnám.
Egyébként igen, kockázatos, ha nem megfelelő, ellenőrzött helyről szerzed.
A németeknél a "Mett" vagy "Hackepeter" sokkal kockázatosabb, mert az ugyanez disznóból, tojás nélkül. Még senkit sem ismertem, akinek baja lett volna tőle.
A vicc az, hogy némelyik német meg a tatárra fujjog, ha megtudja, hogy tojás van benne nyersen.
1
Nem régen láttam egy videóreceptet.Amelyben a szakács 7-10 nap pácolást említ, 3-5 fokos hűtőben:
nem kell ökröket nézegetni a jutubon....
amúgy nagyon kockázatos étel, már több millióan belehaltak...
Megboldogult ifjúkoromban a barátokkal szinte napi szinten ettünk tatárbifszteket az Ádám sörözőben a Népköztársaság útján (ma Andrássy út) a volt Divatcsarnok mellett. (Akkor ez még megfizethető volt)
Ez minimum 100 alkalom volt, de lehet keveset mondok.
Azóta is előfordul évente, hogy megengedjük magunknak ezt a luxust, sőt van, hogy házilag készítem.
Még soha semelyikünknek nem volt ettől baja, sem a múltban, sem a jelenben.
Viszont annyi a hozzáfűznivalóm, hogyha egy ételhez eleve nem jó étvággyal és kételyekkel állsz hozzá, önmagában a tudat is okozhat problémát, a gyomorrontástól kezdve az epegörcsig és a májgyulladásig bezárólag, holott az ételnek semmi baja nem volt.
Szerintem hagyd ki!
"Viszont annyi a hozzáfűznivalóm, hogyha egy ételhez eleve nem jó étvággyal és kételyekkel állsz "
egyszer voltam így a mattel. Egyszer már állott szaga volt, amit "frissen" hoztam az supermarketből, vérző szívvel de inkább ki is dobtam.
Persze, a neten talált videók jó része - nem csak ennél, hanem rengeteg más ételnél is - arra sem érdemes, hogy megnézze az ember, rengeteg még véletlen sem használható.
Az egy hétig pácolt nyers hús ez a kategória - ez akkor esetleg szóba jöhet, ha utána a hús rendes hökezelésen esik át, de nyersen értelmes ember nem is próbálkozik ilyennel.
Abban meg tényleg igaza van az 5-nek, nem darálni kellene, hanem vagdalni, de ezt az egyszerüség kedvéért írtam úgy, ahogy. De köszönöm a kiigazítást, így helyes.
6
Maga a videóban látott húskeverék az nem tűnik rossznak.Annyi,hogy ha ezt csinálnám,akkor a 7-10 napos rothasztást azt kihagynám és megsütném.Aztán lenne belőle valami húspogácsa szerű végeredmény.Úgy már megenném fenntartások nélkül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!