Melyik a romlandóbb: a gombapörkölt vagy a húspörkölt? Melyik a veszélyesebb, ha éjszakára kint felejtik?
Rendszerint nincs fűtés a konyhában? De érdekes meglátás, nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezt miből szűrted le? Nálunk van fűtés ott is, és minden barátunknál is. Van olyan része az országnak, ahol nem szokás fűteni? Nem rosszból kérdezem, tényleg érdekel.
Kérdésre: Szerintem is a gomba rizikósabb.
Attól is függ egyébként, hogy befejezéskor mennyire van rajta sok "lé", tehát mennyire van zsírjára pirítva, mert minél vizesebb, annál jobb táptalaj a baktériumoknak.
Ha tökig le van zsírjára pirítva, plusz még az a zsiradék el is lepi, legalábbis nagyjából befedi, egy húsból készült pörkölt akár hűtő nélkül, egy jó hűvös helyen is probléma nélkül eláll pár napig. Pláne vad, vagy marha pöri. Mondjuk egy csirke már nem annyira.
Gombával elvileg nem érdemes játszani, bár jól lepirítva nekem még soha nem okozott problémát, meglepően sokáig eltartható, de tény, hogy az összes szakirodalom óvva int attól, hogy gombát sokáig tárolj, és azért az nem hülye emberek firkálmánya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!