Igaz hogy a régi rizstol k@rva beteg lehet lenni veszelyesebb mint a régi hús?
A rizs nem tud megromlani, mert keményítöböl van, legfeljebb csonttá szárad, nehezen, több óra fö csak meg.
Az ilyen hülye babonákat meg nem tudom, honnan szedik az emberek, de nem kéne mindent elhinni.
Igen, a több napos főtt rizs veszélyes! Max főzés másnapján megeheted. Harmadnap már inkább dobd ki. És csak 1× lehet újramelegíteni! Van benne egy baci, ami életveszélyes állapotot tud okozni.
Üdv: egy vendéglátós😃
Mondjuk nem vágom én miért vagyok lepontozva, mikor csak a kérdésre válaszoltam legjobb tudásom szerint (6os voltam)
De akkor hajrá, egyétek a harmad-negyed napos rizst
Egészségetekre:)
Hogy veszélyesebb-e a húsnál, nem tudom, de tényleg veszélyes lehet. Egyetemen is említve volt mikrobiológiából.
Nahat, tenyleg lelett szazalekolva a hatos, pedig volt igazsag benne. :D Na a sertett haziasszonyok, akik azt hiszik mindent is jobban tudnak. :D
En sem tartom be speciel amit a cikk ír, nyilvan kicsit tulzasba esnek mindig a pontos szamokkal. En nem rakom egy oran belul hutobe a rizst, csak ha pl delutan 3kor megfozok, akkor majd valamikor este 8 ora fele. De igy sosem volt meg baja. Viszont az ejszakara kinn hagyott rizs nalunk legalabbis 100%, hogy megromlik. Irto budos es maszkas lesz. Ferjem igy is megszokta neha kerdezni, hogy az a kis rizs nem jo meg ott? :D Mondani szoktam, megeheted ha hanyni akarsz egesz nap.
Hutoben tartva max egy napig szoktuk megenni, mert haromnapos kajat toltott kaposztan kivul szerintem semmibol nem eszunk, na de hat az is rizses, igy ugy gondolom ez az egy napos hutoben tarolas sem irott szabaly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!